Vad får katoliker inte äta?

Innehållsförteckning

Vad får katoliker inte äta?

Vad får katoliker inte äta?

Vissa katoliker fastar på onsdagar och fredagar och då är kött förbjudet. De mest rättrogna fastar på askonsdagen och långfredagen. Den stora fastan sker 40 dagar från fettisdagen fram till midnatt på påskafton. Den lilla fastan är från första advent till och med julafton.

Vad står det i Bibeln om att äta kött?

39. Och om något fyrfotadjur som får ätas av eder dör, så skall den som kommer vid dess döda kropp vara oren ända till aftonen. 40. Och den som äter kött av en sådan död kropp, han skall två sina kläder och vara oren ända till aftonen.

Finns det Matregler inom hinduismen?

Inom hinduismen är det tillåtet att äta alla vegetabiliska livsmedel och även mjölk, mjölkprodukter och ägg. Eftersom kon är ett heligt djur inom hinduismen, finns ett förbud mot att äta nötkött. Renläriga hinduer äter varken kött eller fisk. Vegetarianism och fasta förekommer också liksom i buddismen.

Vad får man inte äta i hinduismen?

Inom hinduismen är det tillåtet att äta alla vegetabiliska livsmedel och även mjölk, mjölkprodukter och ägg. Eftersom kon är ett heligt djur inom hinduismen, finns ett förbud mot att äta nötkött. Renläriga hinduer äter varken kött eller fisk.

Relaterade inlägg: