Vad kan man säga till sin chef?

Innehållsförteckning

Vad kan man säga till sin chef?

Vad kan man säga till sin chef?

SVAR: Be om en tid för ett enskilt samtal. Inled det med att du skulle vilja ha chefens syn på din professionella framtid. Säg att du gärna vill ha synpunkter på vad du gör bra och vad du bör utveckla. Ställ uppföljningsfrågor, be din chef att konkretisera om du får vaga eller generella svar.

Vad får man inte säga till sin chef?

Att säga att det inte är ditt jobb att göra något visar att du inte är villig att kliva ur din roll för företagets bästa. Klumpigt. 3. ”Nej.” Det förväntas av dig att du samarbetar och att du har ett artigt beteende på jobbet.

Hur imponerar man på chefen?

20 sätt att imponerachefen

  1. Förstå uppdraget. Gör dig förtrogen med din chefs mål och värderingar. ...
  2. Förstå hur du kommer att bedömas. ...
  3. Var pålitlig. ...
  4. Utstråla positiv energi. ...
  5. chefen att verka bra. ...
  6. Stå för vad du gör. ...
  7. Var organiserad. ...
  8. Var punktlig.

Hur kan jag som chef stödja dig på bästa sätt?

Ge medarbetare frihet inom tydliga ramar Se inte dig själv som ett batteri som ska ge medarbetarna energi. Medarbetare har sin egen motivation och din uppgift är att underlätta för deras engagemang. Fråga vad dina medarbetare tycker är roligt och utvecklande på jobbet. Delegera genom att ge frihet inom tydliga ramar.

Vad har chefen rätt att veta?

Det betyder att det är chefen som bestämmer det mesta på arbetsplatsen, t ex vilka som jobbar tillsammans, med vad och var. Det finns dock vissa begränsningar i bestämmanderätten genom lagregler, anställningsavtal, kollektivavtal och domar från Arbetsdomstolen.

Hur kan man anmäla sin chef?

När det kommer till sexuella trakasserier kan det till exempel ta sig uttryck i skämtsamma kommentarer, någon som rör vid dig på ett sätt som inte känns okej, sms med sexuellt innehåll, blickar eller gester. Sådana händelser kan man alltså alltid anmäla till sitt skyddsombud eller chef.

Relaterade inlägg: