Vad händer med metallförpackningar?

Innehållsförteckning

Vad händer med metallförpackningar?

Vad händer med metallförpackningar?

Metall kan återvinnas hur många gånger som helst utan kvalitetsförlust. ... Inget är för litet för att återvinnas, även en kapsyl är viktig. Stålförpackningarna smälts ner och blir till nytt stål. Konservburkar och kapsyler blir till motordelar och armeringsjärn, som bland annat används till broar.

Hur återvinner man en konservburk?

I behållaren för metall lämnar du förpackningar av stål, plåt och aluminium. Metall kan återvinnas om och om igen om den inte förorenas. Genom att återvinna stål och aluminium sparar vi stora mängder energi jämfört med att tillverka nytt material från råvaran malm.

Vad händer med glasförpackningar?

Det mesta glaset samlas i mellanlager innan det fraktas vidare för återvinning i Hammar utanför Askersund, där alla glasförpackningar för återvinning tas om hand. ... Därefter krossas glaset, för att sedan användas som råvara till nya produkter, tex nya glasförpackningar eller isoleringsmaterialet glasull.

Hur går det till när man återvinner aluminium?

Stål och aluminium kan återvinnas hur många gånger som helst utan större kvalitetsförlust. ... Aluminium smälts ned och gjuts till aluminiumtackor som används som ny råvara för till exempelvis motordelar. Metallen kan användas om och om igen och hela 95 procent av energin sparas.

Relaterade inlägg: