Vad betyder askgravlund?

Innehållsförteckning

Vad betyder askgravlund?

Vad betyder askgravlund?

Askgravlund kan liknas vid en minneslund med namn Att hedra den avlidne med en namnskylt är också förbjudet. Av denna anledning väljer många anhöriga att söka efter andra typer av gravskick. Askgravlunden är oftast ett mycket uppskattat alternativ och beskrivs ofta som en slags minneslund med namn.

Vad är gravsättning?

Efter avskedet vid ceremonin så är nästa del i begravningen, gravsättningen. Det är den slutgiltiga platsen för den avlidnes vila. Det finns fyra olika alternativ för gravsättning och vad som finns tillgängligt för varje kyrkogård varierar. De fyra är minneslund, askgravlund, urngrav och kistgrav.

Vad är en urnlund?

URNLUND. Urnlunden är ett alternativ till både minneslund och gravplats. Urnlunden är en liten gravplats som nästan är underhållsfri, antingen sår man gräs eller lägger singel. Man kan dock ha en liten rabatt så att man kan sätta blommor om man vill, men man behöver inta ha någon rabatt.

Vad kostar en askgravlund?

Gravsättning i askgravlund bekostas via begravningsavgiften. Vid gravsättning betalar dödsboet en engångsavgift för namnpresentation och underhåll av densamma i 25 år samt tyghölje. Avgiften är för närvarande 5 000 kronor inklusive moms.

Relaterade inlägg: