Hur mycket får man ta med sig på bussen?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man ta med sig på bussen?

Hur mycket får man ta med sig på bussen?

På våra bussar och tåg får du ta med dig bagage som du själv kan bära med dig. Det kostar inget extra. Det finns några saker du behöver tänka på angående ditt bagage: Bagaget ska kunna sättas under stolen, i knät, på hatthylla eller på annan plats för väskor.

Får man äta glass på bussen?

Ja, du får äta och dricka ombord på bussen men med vissa förbehåll. Du får inte ha med dig dryck i mugg eller flaska utan lock, och du får heller inte ta med eller äta starkt doftande mat. Tänk också gärna på allergiska personer så undvik nötter och annan förtäring som kan påverka dina medresenärer.

Vad får man ta med sig på spårvagnen?

Det går bra att äta och dricka ombord på tåg så länge det inte stör andra resenärer. På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Får man ta med sig cykeln på bussen?

Bussarna tar med cyklar i mån av plats. ... Du får inte ta med dig cykel på ersättningsbussar. Hopfällbar cykel, elsparkcykel, kickbike eller liknande räknas som handbagage om de är maximalt hopfällda under resan.

Hur mycket bagage får man ta med sig på tåg?

Ta med dig högst två väskor (maxmått 80x50x35 cm, maxvikt 20 kg) samt ett litet handbagage. Du får dessutom ta med dig ett (1) specialbagage, se information om detta längre ner. Mindre väskor placeras på hatthyllan ovanför din plats. Endast riktigt stora väskor placeras i bagageställen.

Får man ta med sig hunden på bussen?

Ha djuret i koppel, bur eller väska. Djur reser utan extra kostnad. Pälsdjur ska resa längst bak i fordonet för att underlätta för personer som är allergiska.

Vad får man inte ha med på bussen?

Du får alltid ta med dig bagage som inte stör övriga passagerare. Blockera inte sittplatser med väskor eller andra saker som du har med dig på bussen eller tåget. Får inte medtas men barncykel utan kedja får tas med.

Vad får man inte äta på tåg?

Det är tillåtet att medföra fika/godis/dryck inklusive kaffe/te om det medförs i en termos/kopp med lock ombord. Alkoholhaltiga drycker är inte tillåtet att förtära ombord. Av hänsyn till medresenärerna är det dock inte tillåtet att medföra stekt/grillad mat, eller mat som kan droppa på säten eller annan inredning.

Varför har Göteborg spårvagn?

År 1923 startade vi Sveriges första kommunala busstrafik och trafikerade området mellan gasklockan på Hultmans Holme och Lundby Gamla kyrka. Göteborgs Spårvägar har sedan starten varit en naturlig del av Göteborgs utveckling, från 76 000 till dagens dryga 500 000 invånare.

Relaterade inlägg: