Vilka filmer får visas i skolan?

Innehållsförteckning

Vilka filmer får visas i skolan?

Vilka filmer får visas i skolan?

Film, radio- och tv-program som du kan visa utan tillstånd

  • Filmer och program som ni själva har gjort och som bara innehåller eget material.
  • Filmer som är märkta med en Creative Commons-licens (CC). ...
  • Filmer som är hyrda eller köpta från bolag som distribuerar film med institutionella rättigheter.

Vilka regler har vi i skolan?

Elever och vuxna bestämmer reglerna tillsammans De regler som ska gälla på skolan ska elever och vuxna bestämma tillsammans. När eleverna och de vuxna har kommit överens om vilka regler de vill ha bestämmer rektorn vilka regler som ska gälla. I reglerna står det vad man får göra och inte göra i skolan.

Kan man visa Netflix i skolan?

Engångsvisningar i utbildningssyfte är tillåtna för alla dokumentärer som listas med den här informationen, på följande villkor: Dokumentären får endast visas via Netflix-tjänsten av en innehavare av ett Netflix-konto. Vi säljer inte dvd-skivor och vi kan heller inte erbjuda andra sätt för dig att visa filmen.

Får man visa film från Youtube i skolan?

Musik får användas i undervisningssyfte utan att du behöver något tillstånd. Det gäller musik som ni lyssnar på eller framför i klassrummet. ... Däremot får du inte kopiera musiken eller inspelningarna och sprida dem vidare. Att använda Youtube-inslag i undervisningen är tillåtet, förutsatt att klippet i sig är lagligt.

Varför går vi i skolan film?

Syftet med filmen är att skapa ämnesintegration och på så sätt påvisa att film i skolan inte ska isoleras till ämnena bild och svenska. Genom att använda temat Malmö stad i filmen kommer man åt en blandning av olika skolämne beroende på upplägg.

Är det lagligt att filma i skolan?

Får man filma i skolan (klassrum, skolgård och korridorer)? Som utgångspunkt är det lagligt att filma vem som helst vart som helst. Det finns vissa inskränkningar mot denna rätt genom bland annat lagen om skyddsobjekt samt vissa bestämmelser i brottsbalken, bland annat ofredande, förtal och kränkande fotografering.

Vad är förbjudet i skolan?

Det har alltid funnits regler för hur elever ska uppföra sig i skolan. Vad som har varit tillåtet eller förbjudet har sett olika ut under olika tider. ... I skolan skulle eleverna visa gudsfruktan, uppmärksamhet, flit och lydnad.

Får man visa film offentligt?

Med offentlig visning menas visning av filmer och program på platser där betraktaren inte betalar entré eller löser en biljett för att tillgång till visningen. Filmvisningar som sker vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, är enligt lagens mening offentliga.

Får man använda filmer från YouTube?

Om du vill använda någon annans YouTube-video kan du prova att kontakta personen direkt. ... Innan du laddar upp en video på YouTube bör du se till att du har de rättigheter som krävs för alla delar av videon. Det innefattar musik (även om den bara spelas i bakgrunden), korta klipp, bilder osv.

Relaterade inlägg: