Vad är osorterat avfall?

Innehållsförteckning

Vad är osorterat avfall?

Vad är osorterat avfall?

Det får inte vara annat än stora sopor av plast, papper, textil, trä, metaller eller mineralull. ... Här får ingen Elektronik, inget Impregnerat trä eller annat Farligt avfall finnas med. Om vi, vid sorteringen av Osorterat hittar Farligt avfall tar vi ut en felsorteringsavgift.

Vad får slängas i container?

Vad får du slänga? Exempel på grovt avfall är möbler, cyklar, leksaker (utan batterier), kastruller, träplank utan asbest, porslin och böcker. Grovsopor som inte får slängas i containern är: Asbest (från exempelvis byggskivor, takskivor, rörisolering).

Vad händer med hushållsavfallet?

Restavfall, eller hushållssopor som det i folkmun kallas, är primärt det avfall som kommer från privata hushåll. Mycket av restavfallet går i regel att sortera ut för återvinning och matavfallsåtervinning men det som fortfarande blir över som t ex kattsand, blöjor och tandborstar går till förbränning.

Vad får slängas i grovsopor?

Grovsopor är delar av det avfall som normalt uppkommer i ett hushåll, men som inte kan lämnas som hushållssopor. Exempel på grovsopor: emballage. möbler, leksaker och andra skrymmande saker av trä, metall eller plast.

Vad slänga i grovsopor?

Trasiga möbler, verktyg utan sladd eller batteri, metallskrot - stekpannor exempelvis - eller annat skrymmande avfall är grovsopor. Kommunens återvinningscentral tar emot grovsopor. Om du inte har möjlighet att själv lämna det kan du mot en avgift beställa hämtning av kommunen.

Hur återvinns brännbart avfall?

Pappers- och plastförpackningar (sorteras som pappers- respektive plastförpackning på en återvinningsstation), brännbart material över 80 cm (sorteras som tyg- och skinnsoffor på en återvinningscentral), metallmöbler (sorteras som metall på en återvinningscentral) och trämöbler (sorteras som trä på en ...

Relaterade inlägg: