Får man sälja fika utan tillstånd?

Innehållsförteckning

Får man sälja fika utan tillstånd?

Får man sälja fika utan tillstånd?

Det finns ingenting i lagstiftningen som förbjuder försäljning av hembakta bullar. Däremot är det alltid den som säljer mat som ansvarar för att maten är säker. Lagstiftningen sätter säkerheten för konsumenterna i fokus.

Får jag sälja mat?

Det är tillåtet att bedriva livsmedelsverksamhet i hemmet. De hygienregler som alla som arbetar med livsmedel måste följa gäller även när man tillagar mat hemma för försäljning. Läs också på vår webbplats om Så här fungerar regler om lokaler och hygien. Det är mycket att tänka på när man startar en verksamhet.

Måste man ha tillstånd för att sälja saker?

Tillstånd för att få använda offentliga platser, för exempelvis någon typ av försäljning, måste sökas hos polismyndigheten. ... Om en kommun tillåter torgförsäljning krävs inget tillstånd, men försäljningen kan vara begränsad till vissa tider och platser.

Får man sälja fika på loppis?

Ja – absolut. Efter att ha varit på flera loppmarknader genom åren så har jag dragit en slutsats – det som säljer bäst är fikat! Så idag ska jag bjuda på ett recept som passar utmärkt på kommande loppis.

Får man sälja sylt?

der primärprodukter Det innebär till exempel att du inte får sälja egentill- verkad sylt eller saft, även om råvarorna kommer från din egen gård. Bär, svamp, alger och örter får inte vara torkade eller frysta. Om du vill sälja egna, bearbetade produkter eller inköpta produkter gäller kraven i hygienförordningen.

Får man sälja hembakat på loppis?

- Mat och dryck för direktförtäring får INTE säljas på någon loppis. Hembakat, egenodlat etc får säljas på vissa loppisar – kolla på resp loppis hemsida vad som gäller. - Olagliga saker får du naturligtvis INTE säljaloppis heller!

Får man sälja mat som privatperson?

Som privatperson eller hobbyföretagare kan du vid några enstaka gånger per år och i mindre omfattning sälja egenproducerade primärprodukter som ägg, frukt, grönsaker, svamp, bär och vilt. Dina produkter måste förstås alltid vara säkra för konsumenten och eventuell märkning och information får inte vilseleda.

Måste man ha tillstånd för att sälja jordgubbar?

Oavsett om du ska sälja jordgubbar på torget, jobba som gatumusikant i tunnelbanan eller starta ”riktigt” företag - måste du skaffa tillstånd – både av föräldrar (om du är under 18 år) samt av berörd myndighet.

Får man sälja saker på gatan?

Försäljning på offentlig plats. På vissa platser tillåter kommunen försäljning/torghandel utan polistillstånd. Kontrollera med din kommun vilka föreskrifter som gäller. ... Exempelvis pålning, nitning och stenkross (om din kommun kräver det, kontrollera med din kommun vilka föreskrifter som gäller).

Relaterade inlägg: