Hur rengör man en disktrasa?

Innehållsförteckning

Hur rengör man en disktrasa?

Hur rengör man en disktrasa?

Det allra bästa är att koka disktrasan med lite tvättmedel. Dels blir disktrasan ren, dels dör bakterierna i det kokande vattnet. Det går också alldeles utmärkt att tvätta sin disktrasa i tvättmaskinen i 60 grader.

Kan man tvätta Wettexdukar?

Din Wettex för all rengöring Skölj i varmt vatten före användning. För att hålla duken fräsch längre, skölj den i vatten efter användning. Använd den om och om igen genom att koka eller tvätta diskduken i tvättmaskin upp till 60 °C – eller släng den på komposten där den bryts ned på 8 veckor.

Kan disktrasan?

För att rengöra den ordentligt kan du precis som med kökshanddukarna tvätta disktrasan i tvättmaskinen. Kör ett program på minst 60 grader så dör bakterierna. Ett annat sätt är att koka disktrasan i en kastrull lite tvättmedel, diskmedel eller bikarbonat i några minuter. På så sätt försvinner alla bakterier.

Hur ofta byta Wettex?

En tumregel är att byta ut disktrasan en gång i veckan, men det finns faktorer som påverkar detta. I ett kök som där mycket mat lagas, flera gånger om dagen eller till många personer, kan det vara lämpligt att byta disktrasa varje dag. Det går att återanvända en disktrasa, så släng den inte när det är dags att byta.

Får man ur trasan?

Detta för att bakterierna trivs bättre där det är varmt och genom att ta kallt vatten förhindrar man bakterietillväxten direkt. Nästa sak man ska göra, innan man hänger upp den, är att krama ur den så mycket det bara går.

Hur rengöra diskborste?

Oftast räcker det att köra den i diskmaskinen eller koka den några minuter med lite såpa en gång i månaden. Tänk på att inte låta diskborsten ligga i blöt i onödan. Skölj gärna av den med kallt vatten efter användningarna eftersom bakterier gillar varma miljöer bättre.

Kan man tvätta disktrasor i tvättmaskin?

Tvätta den ofta Det är däremot väldigt enkelt att få en sunkig disktrasa att kännas ren igen och ett av sätten är att tvätta den i tvättmaskinen. Ska du köra en tvätt på minst 60 grader kan du utan problem ta tillfället i akt och kasta in disktrasan också.

Hur länge kan man använda en disktrasa?

Beroende på hur du sköter disktrasan klarar dig sen olika länge. Varje gång du har torkat någonting bör du skölja den med kallt vatten (bakterier trivs i värme) och sedan krama ur den ordentligt. Oavsett borde du byta ut disktrasan minst en gång i veckan men du behöver absolut inte slänga den varje gång.

Hur ofta ska man byta disktrasa?

Var noga med att skölja ur den ordentligt och hänga den på en krok så att den får torka mellan användningarna. Du bör tvätta disktrasan en gång i veckan. Du kan tvätta den i tvättmaskin på 60 grader. Det går även att göra med Wettex-dukar och liknande trasor.

Hur ofta byta disktrasor?

Varje gång du har torkat någonting bör du skölja den med kallt vatten (bakterier trivs i värme) och sedan krama ur den ordentligt. Oavsett borde du byta ut disktrasan minst en gång i veckan men du behöver absolut inte slänga den varje gång. Disktrasor går nämligen utmärkt att tvätta på 60 grader i tvättmaskinen.

Relaterade inlägg: