Hur mycket får man dra med Epa traktor?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man dra med Epa traktor?

Hur mycket får man dra med Epa traktor?

A-traktor är lämplig som dragfordon om: 1. tjänstevikten är 2 000 kg eller högre eller 2. ursprungsfordonet är konstruerat för en släpvagnsvikt av minst 1 000 kg.

Hur mycket får en a-traktor dra med släp?

Så, sammanfattningsvis kan man säga att en lite nyare A-traktor får antingen dramycket som den registrerade släpvagnsvikten om sådan finns, eller så mycket som dragkroken är dimensionerad för, så länge släpvagnen är bromsad.

Får man övningsköra med traktor B?

B-traktor kräver B-körkort Utan körkort får B-traktorn bara köras på ett ordentligt inhägnat fält, vilket i princip inte existerar. Det betyder att man kan behöva ha en äldre traktor eller en traktor A för ”övningskörning” med den yngre generationen. Traktor ”A” kräver som tidigare minst traktorkort.

Vad krävs för att köra traktor B?

Vilken behörighet måste jag ha för att köra traktor b? För att köra traktor b krävs som lägst B-körkort. Om du ska köra traktor med tillkopplade släp i yrkesmässig godstrafik krävs behörigheten C eller CE.

Får man övningsköra med en epa?

För att få övningsköra en bil eller motorcykel krävs övningskörningstillstånd och att man har en handledare som följer med under färden. Detta oavsett om man väljer att försöka ta körkortet privat eller genom körskola. Detta körkort kan man ta från och med att man är 15 år. ...

Får man övningsköra i en a traktor?

Ingen övningskörning med A-traktor, där det idag inte heller finns något krav på bilbälten, är i nuläget tillåten. Därför måste all körning under utbildningen ske på moped.

Vad krävs för att köra EPA?

För att köra traktor a eller motorredskap klass II behöver du ett körkort eller ett traktorkort. För att få köra traktor b krävs ett körkort för bil. Med ett traktorkort får du köra: Traktor a (traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen).

Relaterade inlägg: