Vilken medicin mot svinkoppor?

Innehållsförteckning

Vilken medicin mot svinkoppor?

Vilken medicin mot svinkoppor?

Det kan då vara aktuellt med antibiotikasalva. Den stryks på två gånger dagligen i fem dagar. Om ditt barn har utbredda hudförändringar och/ eller svinkoppor som förvärrats kraftigt kan det ibland även bli aktuellt med antibiotika i flyt ande form eller i tablettform.

Hur blir man av med svinkoppor snabbt?

Behandling vid svinkoppor Rengör utslagen genom att blöta upp tjocka skorpor med bomull eller en bomullsrondell fuktad med vatten som du lägger på en stund före tvätt. Tvätta därefter försiktigt med flytande tvål och vatten. Lösa skorpor försvinner när du tvättar, men undvik att ta bort skorpor som sitter fast.

Hur smittar impetigo?

Bakterierna sprids från en smittad person till en annan antingen genom direkt hudkontakt eller också indirekt via något föremål, till exempel en leksak, som tidigare varit i kontakt med den smittade personen. Då utslagen ofta kliar är det lätt att få bakterierna på fingrarna.

Vilken salva till svinkoppor?

Den första åtgärden vid lindriga svinkoppor är att lösa upp och ta bort krustorna på huden med tvål och vatten. När detta inte hjälper rekommenderas vid måttlig impetigo nu kräm eller salva med fusidinsyra två till tre gånger dagligen i sju dygn.

Hur snabbt sprider sig svinkoppor?

Smittan sprids via sårvätskan som innehåller stora mängder bakterier. Inkubationstiden för svinkoppor är två till tre dagar. Utslagen kan klia och strama, och barn kan lätt klia sönder skorporna och sprida infektionen vidare.

Vad rekommenderas vid behandling av svinkoppor?

  • Vid behandling av svinkoppor rekommenderas inte längre användning av viss topikal antibiotika, då resistens utvecklats. 1 MRSA (methicillinresistent Staphylococcus aureus): MRSA är en stafylokockbakterie vars stam har blivit resistent mot vanlig antibiotika.

Hur lång är inkubationstiden för svinkoppor?

  • Inkubationstiden för svinkoppor (Impetigo) är 2-3 dygn. Krustorna smittar så länge det finns sår som inte läkt. Om möjligt kan det infekterade området med skorporna täckas med förband. Detta minimerar smittrisken och låter såren läka ifred.

Varför får man svinkoppor runt näsa och mun?

  • Bakterierna får lättare fäste i hud som är irriterad eller fuktig. Därför är det vanligt med svinkoppor runt näsa och mun när du är förkyld. Barn som har eksem får lättare svinkoppor eftersom huden är känslig och skör.

Relaterade inlägg: