Vad ska man köpa för knivar?

Innehållsförteckning

Vad ska man köpa för knivar?

Vad ska man köpa för knivar?

Med en enda kniv blir du lätt begränsad i köket. En rejäl kockkniv med 24 cm långt blad löser det mesta, men vissa känner att det långa bladet kan vara lite otympligt. Man vänjer sig dock fort och för många är en 24 cm kockkniv det bästa valet. Går man ner i längd är kockkniven med 21 cm ett vanligt val.

Vad använder kockar för knivar?

Kockkniv. En bra kockkniv är den perfekta all-round kniven. Tack vare ett bra handtag, ett brett knivblad och inte minst den vassa spetsen klarar kniven av alla skäruppgifter i köket. Kockkniven är särskilt bra för att skära, snitta och hacka, samt perfekt till matsorter som till exempel grönskar, kött och kryddor.

Vad gör man med en skalkniv?

En riktig universalkniv som kan skala, skiva, skära och dekorera på ett bra sätt. Det viktigaste med en skalkniv är att den är vass och skön att använda. En bra skalkniv är ett måste i varje kök.

Vad är en bra kökskniv?

Oavsett vad du ska skära, skiva eller hacka kan du arbeta effektivt och snabbt och få riktigt fina resultat. Är funktionalitet, ergonomi och säkerhet viktigt för dig när det kommer till matlagning kommer Fiskars kockkniv bli en stor favorit!

Vilka Globalknivar ska man köpa?

Här är de bästa Globalknivarna för i år: Bästa Kockkniven: Global G-2. Bästa Santokukniven: Global SAI-03. Bästa Brödkniven: Global G-9.

Vilken är den bästa Kökskniven?

Global G-2 är en en normalstor kniv som redan ur förpackning är väldigt vass och man känner byggkvaliteten direkt när man tar i kniven. När SVT Plus testade knivar så gjorde de ett ganska omfattande test med flera delmoment och Global G-2 vann samtliga test och blev såklart även utsedd till den bästa kockkniven.

Vilken kökskniv ska man köpa?

Olika typer av köksknivar

  • Kockkniv.
  • Brödkniv.
  • Filékniv.
  • Skalkniv.
  • Santokukniv.
  • Styckkniv.

Vad använder man en filékniv till?

En filékniv är ett perfekt redskap om du ska filéa fisk och kött. Filékniven har ett långt, smalt och mycket vasst blad som underlättar när du filéar råvaran. Du kan också använda filékniven för att skära bort fett och senor från kött.

Varför Kolstålskniv?

Kolstålsknivar blir något mer tåliga med tiden men är som minst motståndskraftiga mot rost när de är nya. Knivar av kolstål anses alltså ha hög personlighet, är lätta att underhållsslipa och kan slipas väldigt vassa, nackdelen är dock att de rostar extremt enkelt och bör torkas av direkt efter användning.

Relaterade inlägg: