Vad använder man kryddan sumak till?

Innehållsförteckning

Vad använder man kryddan sumak till?

Vad använder man kryddan sumak till?

Sumac eller sumak är en krydda som används mycket i Medelhavet och i Mellanöstern och passar utmärkt till fisk, fågel och kött. Sumak har en fräsh och syrlig smak, med en ton av sälta och kan med fördel användas som smaksättare till marinader, dressingar och ris.

Vilka kryddor passar med spiskummin?

Det är en krydda som passar bra med andra kryddor som chili eller kardemumma. Även om den nästan har samma namn som kummin har de inget med varandra att göra. Det är stor skillnad både i smak och vilka ämnen de innehåller.

Vad passar med spiskummin?

Spiskummin ingår i många kryddblandningar som mexikansk chilipulver, garam masala, curry m. fl. Kryddans starka doft och mustiga, lätt bistra smak passar både lamm, kyckling, grytor, stuvningar, grönsakssoppor och potatisrätter, eller som brödkrydda vilket är vanligt i Östeuropa och i ostar t.

Vilka kryddor passar till grönsaker?

Kötträtter och grönsaksrätter. Dragon, gräslök, körvel och persilja är en mild och fin blandning som passar till både kötträtter och grönsaksrätter. Om du är ute efter en kraftigare och aromatisk smak så ska du istället kombinera dragon, mejram, persilja och timjan.

Relaterade inlägg: