Vad ska man ha för stekpanna?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha för stekpanna?

Vad ska man ha för stekpanna?

Bästa stekpannan - Vi hjälper dig välja rätt

  1. STEKPANNA I GJUTJÄRN – LÅNG LIVSLÄNGD MEN TUNG. ...
  2. STEKPANNA I ROSTFRITT STÅL – BÄSTA STEKPANNAN FÖR PERFEKT STEKYTA. ...
  3. STEKPANNA I NON-STICK ELLER KERAMISK BELÄGGNING – ALLROUND MEN LÄGRE LIVSLÄNGD. ...
  4. STEKPANNA I KOPPAR – SNYGG & VÄRMELEDANDE MEN KAN SKIFTA FÄRG VID ÖVERHETTNING.

Vilken stekpanna är bäst för induktionshäll?

  • Scan Pan CTX – BÄST I TEST STEKPANNOR. Dyr men överlägsen stekpanna. ...
  • Tefal Jamie Oliver Everyday SS – BÄSTA BUDGETVAL. En kvalitetsstekpanna till bra pris. ...
  • Ronneby Bruk Ultra Light – BÄSTA MILJÖVAL STEKPANNA. ...
  • Kockums Jernverk. ...
  • Jamie Oliver Premium SS. ...
  • Skeppshult gjutjärnspanna. ...
  • Tefal Ceramic Control. ...
  • De Buyer Lyonnaise Mineral.

Hur stor är en vanlig stekpanna?

Den vanligaste storleken är 28 cm. Denna storlek har i de flesta fall en bottendiameter på ca 20 cm (+/- 2 cm). Bottnen på stekpannan påverkar hur snabbt din panna värms upp och hur väl den fördelar värmen. Tjockare botten ger bättre stabilitet, god värmefördelning och minskar risken för fastbränd mat.

Vad är skillnaden på traktörpanna och stekpanna?

Traktörpannan har högre kanter än en vanlig stekpanna vilket gör det möjligt att koka i den. Dessutom kommer de ofta med lock. Samtidigt har traktörpannor en mycket större stekyta än vad kastruller har i allmänhet. För rätter som ska stekas men även innehålla någon slags sås så är traktörpannan skräddarsydd.

Är Scanpan bra?

Bäst i test blev Scanpan CTX. Den ger bra stekyta och fördelar värmen bra. Den känns rejäl och har en bra kalans.

Är Tefal stekpanna bra?

Test: Tefal Expertise - Bästa stekpanna Utsidan är emaljerad och i mitten av pannan finns en så kallad Thermo Spot, som blir helt röd när pannan har nått 180 grader. Tefal Expertise får mycket beröm i tester och beskrivs som en prisvärd stekpanna med god hållbarhet.

Vilken stekpanna är bäst på gasspis?

En traditionell elspis kräver en gjuten stekpanna med tjock botten för ett ultimat resultat, medan du kan använda betydligt tunnare stekpannorgasspis eftersom en plan botten inte är lika viktig i sammanhanget. Har du däremot en induktionsspis behöver du välja en panna med magnetisk botten.

Vilken Tefal stekpanna är bäst?

Tänk på temperaturen i ugnen Tefal Expertise får mycket beröm i tester och beskrivs som en prisvärd stekpanna med god hållbarhet. Den tåliga Titanium Excellence-beläggningen är en av de stora pluspunkterna, liksom Thermo Spot-teknologin. Vidare beskrivs värmen i stekpannan som jämn under hela matlagningen.

Vilken stekpanna håller längst?

En stekpanna i gjutjärn är ett av de mest hållbara alternativen när du ska köpa ny stekpanna – den håller hela livet om du sköter om den väl. Gjutjärnspannor passar lika bra på alla typer av spisar, tål hög värme och håller värmen länge. Om handtaget är ugnssäkert går det också att använda gjutjärnspannan i ugn.

Hur länge håller en teflonpanna?

– Med bra underhåll bör en non stick-panna, även kalla teflonpanna, av god kvalitet hålla i minst sex-sju år. Men hållbarheten förkortas om man använder stålredskap och för hög temperatur när man steker, säger Stefan Ekvall, Produktchef på Elgiganten.

Relaterade inlägg: