Hur slipa spackel?

Innehållsförteckning

Hur slipa spackel?

Hur slipa spackel?

Det går att använda sopborste, men en dammsugare eller en fuktig målarrulle är ett bättre alternativ. Slipkloss med rörlig led och långt skaft, vilket är en mycket bra hjälp vid slipning. Använd alltid tättslutande skyddsglasögon och andningsmask vid sliparbete, speciellt när du arbetar med lättspackel.

Vad ska man ha för sandpapper?

Korn 40-100: Grovslipning av trä, metall och spackel samt för att få bort gammal färg. Korn 120-180: Finslipning av trä och metall samt mellanslipning av spacklade ytor. Korn 220-280: Extra finslipning av trä och metall, färdigslipning av spacklade ytor och grovslipning av karrosser.

Hur noga slipa spackel?

Låt spacklet torka ordentligt. Slipa därefter med sandpapper och borsta bort slipdammet.

Vad är Fogspackel?

Fyllspackel lämpar sig speciellt för att fylla fogar med spackelremsor. Med fogspackel spacklas fogarna utan spackelremsor. Finspacklet är avsett för ”finish” på fyll- eller fogspackel, det är fogens färdiga ytskikt.

Vad kan man slipa metall med?

Lamellrondellerna används inom industrin för att slipa metall, rostfritt, aluminium, stål, kolstål och järn. Lamellrondellerna kan även användas för att slipa färg, plast, komposit och trä.

Vilket slippapper ska jag använda?

Man grovslipar träföremål med korn 16, 24, 40 och 60. Till mellanslipningen använder man k och 120. Finslipningen klarar man med korn 150, 1. Ska det vara riktigt fint går det att gå upp till korn 400.

Vad är spackelmassa?

Spackel är en massa som stryks på med en spackelspade. Ibland används även roller, särskilt om ytan som ska spacklas är stor. Massan innehåller vanligen fyllnadsmedel, lösningsmedel, bindemedel, konsistensgivare och tillsatsmedel.

Relaterade inlägg: