Hur länge satt Mandela i fängelse?

Innehållsförteckning

Hur länge satt Mandela i fängelse?

Hur länge satt Mandela i fängelse?

På fyra år gick Mandela från politisk fånge i ett högriskfängelse till det fria Sydafrikas första president.

Vilket yrke hade Mandela innan han gav sig in i politiken?

African National Congress fick en majoritet av rösterna i valet, och Nelson Mandela blev som ledare för ANC landets första svarta president.

Vad som är apartheid?

Under senare hälften av 1900-talet lade apartheid en mörk skugga över Sydafrika. Apartheid var ett politiskt system som syftade till att klassificera befolkningen i raser och sedan hålla dessa grupper separat från varandra. De största grupperna var svarta, vita, asiater och människor med både svarta och vita gener.

Hur har Nelson Mandela förändrat världen?

Då det ledande partiet i landet började tillämpa apartheid politik tog Nelson Mandela en ledande roll i den så kallade ”Defiance Campaign” eller trotskampanjen år 1952. Den nationella, icke-våldsamma, civila olydnadskampanjen förespråkade icke-samarbete och lydnad av lagar som ansågs orättvisa eller diskriminerande.

Vart satt Nelson Mandela i fängelse?

Han fängslades till en början i Johannesburg Fort, och den 25 oktober 1962 dömdes Nelson Mandela till livstids fängelse. Under den tid som Mandela satt fängslad arresterade polisen flera framträdande medlemmar i ANC den på Liliesleaf Farm, Rivonia, norr om Johannesburg.

Relaterade inlägg: