Vilka ljus får man ha med dimljus?

Innehållsförteckning

Vilka ljus får man ha med dimljus?

Vilka ljus får man ha med dimljus?

Det är tillåtet att använda dimljus i stället för halvjus vid dagsljus, men aldrig att kombinera de två. I mörker är det endast tillåtet att ersätta halvljus med dimljus om det är dimma eller regnar kraftigt.

Vilken belysning ska en bil vara utrustad med?

mörker ska du använda helljus eller halvljus. Om du använder helljus ska du blända av när avståndet till framförvarande eller mötande fordon är sådant att föraren kan bli bländad. Annat ljus får inte användas. en väg i gryning, skymning eller mörker ska parkeringsljuset vara tänt.

Vilken belysning får du använda tillsammans med halvljus?

Det är inte tillåtet att kombinera halvljus med dimljus, varselljus eller extraljus. Den enda ljuskombination som du får använda när bilen är i rörelse och har halvljus på är parkeringsljus.

Får man ha blixtljus på bilen?

Varningslyktor, så kallade saftblandare eller blixtljus med orange sken, får bara användas i speciella situationer då ett fordon måste ställas upp eller föras på ett sådant sätt att det kan utgöra hinder eller fara för övrig trafik.

När ska du använda helljus?

I dagsljus ska du använda halvljus, men du får även använda annat ljus. Halvljus och annat ljus får inte användas samtidigt. Med annat ljus menas ljus från varsellykta, dimljusstrålkastare eller spänningsreducerad halvljusstrålkastare.

Relaterade inlägg: