Vad gör jordgubbar?

Innehållsförteckning

Vad gör jordgubbar?

Vad gör jordgubbar?

Antioxidanter i jordgubbar Förutom att innehålla C-vitamin och mangan innehåller jordgubbar även fibrer, jod, kalium, folat, B2- vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, magnesium och koppar. Jordgubbar är också rika på antioxidanter, till exempel antocyaniner som sägs ha en antiinflammatorisk effekt.

Vad hjälper jordgubbar mot?

Jordgubbar är väldigt fiberrika. Detta ger en god mättnadskänsla och hjälper också magen att må bra. Jordgubbar hjälper också till att hålla kolesterolet på en bra nivå och stärker immunförsvaret. Enligt Bärfrämjandet uppges flitiga jordgubbsätare ha 60 procent färre förkylningar.

Kan jordgubbar bli dåliga?

– Jag avskyr kall frukt, men jordgubbar blir snabbt dåliga så de ska förvaras i kylen innan servering. Ta ut dem ur kylen en bra stund innan servering, säger hon. ... Importerade jordgubbar håller mellan tio och tolv dagar i kylskåpet. De svenska har en något kortare livslängd, upp till fem dagar, om de är dagsfärska.

Är jordgubbar bra för magen?

Jordgubbar ger mer C-vitamin än apelsiner. Även B-vitaminet folat och järn finns rikligt i flera bär. ... Framför allt är bären rika på lösliga fibrer, som utgör mat åt nyttiga bakterier i magen.

Vad är jordgubbar rikt på?

Jordgubbar är bland annat fyllda av C-vitamin, fibrer och folsyra. Dessutom är de nyttiga eftersom de är kalorifattiga och ett bra alternativ för den som vill dra ner på energiintaget.

Är jordgubbar bra för hjärtat?

Goda nyheter för dig som älskar jordgubbar, de härliga röda bären är inte bara smakrika utan kan dessutom minska risken för såväl övervikt som hjärt- kärlsjukdom. Annons: Det visar forskning baserat på två olika studier.

Relaterade inlägg: