Hur lång är utbildningen till plattsättare?

Innehållsförteckning

Hur lång är utbildningen till plattsättare?

Hur lång är utbildningen till plattsättare?

Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper, men cirka ett år, utbildningen till plattsättare är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du söka anställning som lärling på ett företag. I utbildningen ingår kurser inom Husbyggnad samt specialkurser inom plattsättning.

Vad krävs för att bli Våtrumsbehörig?

För att kunna utföra ett fackmässigt korrekt våtrumsarbete behöver du som hantverkare ha ett våtrumscertifikat, antingen genom att bli behörig enligt BBV, eller genom att bli auktoriserad enligt GVK. BBV står för Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum. Byggkeramikrådet har funnits sedan 1989.

Hur länge är man lärling som plattsättare?

Lärling - Kvalificeringstid Kvalificeringstiden för plattsättare är 30 månader.

Vad är ett Våtrumscertifikat?

Dokumentet visar att våtrummet är byggt fackmässigt. Detta inkluderar att man använt lämpliga material och konstruktioner samt godkända tätskiktssystem. Både våtrumsbehörig arbetsledare och övrig personal ska ha genomgått vissa kurser, innan våtrumscertifikatet kan utfärdas.

Hur mycket tjänar en kakelsättare?

36 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tar en kakelsättare i timmen?

Observera dock att ROT-avdraget enbart gäller kostnaden för själva arbetet, och inte kostnaden för material som kakelplattor, fogmassa och så vidare. En kakelsättare kostar mellan 4 kr i timmen att anlita (inklusive moms). Efter ROTavdraget blir kostnaden alltså mellan 2 kr i timmen istället.

Vad krävs av en GVK behörig Mattläggare eller plattsättare?

Vad krävs för att ditt företag ska bli GVK-auktoriserat? Företaget ska till betydande del arbeta med våtrum, inneha F-skatt samt vara momsregistrerat. Montörer, d v s mattläggare och plattsättare som sätter tätskikt, måste gå en behörighetskurs för plastmatta respektive keramik.

Vad innehåller BKR?

BKR är en förkortning av Byggkeramikrådet. Som behörigt våtrumsföretag och hantverkare för badrum är man medlem i BKR och följer Byggkeramikrådets branschregler för våtrum. Be din våtrumsfirma att ge den en kopia av behörighetsbeviset för det aktuella året innan arbetet startar.

Hur länge måste man vara lärling?

Som lärling praktiserar du dina kunskaper på en arbetsplats under vägledning av en handledare. Lärlingstiden är en färdigträning till yrket. Lärlingstiden ska innehålla olika moment och vara så varierad som möjligt. Lärlingstiden är normalt 1600 timmar varav de första 720 timmarna är ömsesidig prövotid.

Hur länge är man Vuxenlärling?

Är du över 20 kallas du för vuxenlärling och under 20 för ungdomslärling. Som ungdomslärling ska du arbeta 5800 timmar efter gymnasiet för att få yrkesbevis. Som vuxenlärling kan arbeta dig till ett yrkesbevis inom till exempel snickeri genom att jobba som lärling 6800 timmar och samtidigt plugga teori ett år.

Relaterade inlägg: