Vad har du för förväntningar på din lärare?

Innehållsförteckning

Vad har du för förväntningar på din lärare?

Vad har du för förväntningar på din lärare?

Eleverna förväntar sig att lärarna ska vara rättvisa, tillgängliga och skapa tid för enskilda samtal, sociala och lättsamma att kommunicera med, kunna lyssna utan att alltid lägga sig i och hitta på roliga saker som för samman elever och lärare som exempelvis skolresor.

Hur kan låga förväntningar påverka en persons utveckling?

En undervisning som inte utgår från eleverna och låga förväntningar på elevers förmåga försvårar elevers möjligheter till goda resultat. ... En av de viktigaste förutsättningarna för att alla elever ska kunna utveckla sitt lärande och nå högre resultat är att lärarna har höga förväntningar på dem.

Vad menas med positiva förväntningar?

– Om läraren däremot har positiva förväntningar kan eleven tänka att det ska gå bra och läraren tror på mig, säger han. – Det handlar inte om några märkvärdiga saker. ... – Forskning visar att elever som läraren ser på med positiva ögon är mer aktiva och får mer beröm av läraren.

Vad ska du göra för att motivera eleverna till goda prestationer?

För att öka elevernas motivationsgrad bör lärare börja med enkla mål som eleverna kan nå. Genom att ge individanpassade men utmanande uppgifter och aktiviteter, som eleven kan lösa och delta i, kan eleverna börja känna att de är kompetenta.

Vad kan påverka vårt lärande?

En intressant riktning som forskarna pekade ut är kopplingen mellan syn på kunskap och andra faktorer, som motivation och lärande.

  • Självförtroende ger motivation för lärande. ...
  • Egna förväntningar, bättre resultat. ...
  • Kunskapssyn påverkar självförtroendet. ...
  • Indirekta effekter av kunskapssyn. ...
  • Syn på kunskap och lärande hänger ihop.

Vad betyder Rosenthal?

Rosenthaleffekten, eller pygmalioneffekten, är tesen att elevers resultat blir bättre om lärarnas förväntningar på dessa är höga. År 1968 visade Robert Rosenthal med ett berömt försök hur vi påverkas av våra förväntningar.

Relaterade inlägg: