Kan man äta efter att man blekt tänder?

Innehållsförteckning

Kan man äta efter att man blekt tänder?

Kan man äta efter att man blekt tänder?

Ät eller drick inte något med starka färger under behandlingen och några dagar efteråt. Det kan till exempel vara rött vin och blåbär. Efter tandblekning brukar tänderna behandlas med fluor eftersom emaljen på tänderna behöver stärkas.

Hur länge har man ilningar efter tandblekning?

Biverkningar. Tänderna kan till en början bli mer känsliga för isningar och tandköttet kan bli lite irriterat men det är besvär som normalt går över inom 24 till 48 timmar. Om du får dessa besvär, borsta försiktigt med en extra mjuk tandborste och skölj med 0,2 % fluorlösning.

Är tandblekning bra för tänderna?

Tandblekning kan leda till vissa skador om man inte är försiktig. - Det är inte helt skonsamt med tandblekning. Ilningar är relativt vanligt, men det brukar gå över efter några dagar. Det finns dessutom risk för inflammation i tanden, men det är ovanligt.

Hur länge håller tandblekning hemma?

Genom att äta och dricka livsmedel som missfärgar tänderna kan resultatet av tandblekningen förkortas och tänderna kan åter bli missfärgade. Självklart spelar också din munhygien in. Vi brukar dock generellt prata om att en tandblekning håller i cirka två år.

Vad kan man göra för att få vitare tänder?

Ett snabbt och effektivt alternativ till tandblekning är så kallad saltblästring. Med en stråle bestående av vatten, luft och bikarbonat kan tandläkaren skonsamt avlägsna beläggningar och missfärgningar på tänderna.

Relaterade inlägg: