Vad förväntar du dig av din arbetsplats?

Innehållsförteckning

Vad förväntar du dig av din arbetsplats?

Vad förväntar du dig av din arbetsplats?

Redan de första dagarna är det viktigt att klarlägga förväntningarna från din chef och dina egna. Om din chef inte tar initiativet till det så måste du göra det. Stäm då av hur du vill arbeta de tre första månaderna, vad du kommer att göra och leverera efter första, andra och tredje månaden.

Vad ser du dig själv om 5 år?

Det kan också ge information om du är överkvalificerad för tjänsten eller ej. Ditt svar kan ju ge en ledtråd kring om du vill stanna i tjänsten, på arbetsplatsen, i branschen eller om du har planer på att söka dig vidare. Det kan också ge information om du är överkvalificerad för tjänsten eller ej.

Hur beskriver dina kollegor dig?

När mina kollegor får beskriva mig

  • ditt fantastiska tålamod, viljan att dela med dig av dina kunskaper och att du är så energigivande. ...
  • att du alltid strävar framåt och tänker nytt, för att du är proffsig och rolig, och för att det känns så jävla bra att vara med i ditt team!

Vad tillför du till en arbetsplats svar?

Vad kan du bidra med och varför ska vi välja just dig? Utgå från vad det stod i jobbannonsen att arbetsgivaren sökte och koppla ihop hur du med dina erfarenheter och kunskaper är rätt person för tjänsten. Här kan du nämna flera saker om dig själv som gör att du passar för tjänsten.

Hur kommer det sig att du söker denna tjänst?

Vad gör dig motiverad, entusiastisk eller engagerad på jobbet? Alla arbetsgivare vill ha en medarbetare som är motiverad till sitt jobb, då det ofta är ett framgångsrecept på att man trivs och stannar länge. Berätta därför för rekryteraren vad hos arbetsgivaren du tror kommer göra dig motiverad och varför du tror det.

Har du någon gång känt dig omotiverad på jobbet Varför?

Be om konkreta exempel! Istället för att fråga det klassiska: ”vad motiverar dig?” – försök att konkretisera det. ”Har du någon gång känt dig omotiverad på jobbet? Varför?” ger bättre diskussionsunderlag. Samma sak gäller om kandidaten hävdar att hen är strukturerad eller pratar om ”många bollar i luften”.

Relaterade inlägg: