Varför ska vi välja just dig?

Innehållsförteckning

Varför ska vi välja just dig?

Varför ska vi välja just dig?

Vad gör dig motiverad, entusiastisk eller engagerad på jobbet? Alla arbetsgivare vill ha en medarbetare som är motiverad till sitt jobb, då det ofta är ett framgångsrecept på att man trivs och stannar länge. Berätta därför för rekryteraren vad hos arbetsgivaren du tror kommer göra dig motiverad och varför du tror det.

Vilka förväntningar har du på tjänsten?

Lika viktigt som det är att sätta förväntningarna tillsammans med din chef, är det att sätta förväntningarna med ditt team, om du har ett. Du bör vara tydlig med hur du kommer att arbetar de första 90 dagarna, och vad du kommer att leverera när den tiden gått.

Kan du definiera motgång?

Ett bra sätt att beskriva eller definiera motgång är att hänvisa till en verklig händelse där du misslyckats. Berätta att du tog reda på varför det inte blev som du tänkt dig och att du därefter tog dig an problemet igen och då lyckades bättre.

Varför ska du ha det här jobbet?

Det är upp till dig att förklara varför jobbet passar för dig, och du måste göra det på ett sätt som gör arbetsgivaren nöjd. Det betyder att du bör förklara varför du är perfekt för jobbet, men även vad du kan bidra med tack vare detta. Ge exempel på vad du kan göra, och gärna vad andra inte kan göra.

Relaterade inlägg: