Vad ska man ge en kattunge för mat?

Innehållsförteckning

Vad ska man ge en kattunge för mat?

Vad ska man ge en kattunge för mat?

Kattunge - vad ska den äta?

  • Kötthalten – hög kötthalt är ett kännetecken på kvalitativ kattmat. Proteinhalten ska vara hög och den huvudsakliga proteinkällan bör vara kött.
  • Fetthalten – kattungens mage är liten, men energiförbrukningen stor. Därför behöver den rikligt med fett i födan.

Hur mycket torrfoder äter en kattunge?

Rätt mängd mat beror på kattungens ras, storlek och aktivitetsnivå. Små kattungar som är mellan tre och sex månader gamla ska matas 3–4 gånger per dag, och när de är äldre än sex månader ska de få mat två gånger per dag.

Vad matar man en kattunge med?

Helst ska du enbart ge torrfoder, det innebär att du inte behöver oroa dig om du är borta hela dagen eftersom det inte torkar. När den blir äldre minskar du måltiderna till tre mål per dag. Vid sex månaders ålder kan du ge din kattunge två mål per dag.

Kan man ge Vuxenfoder till kattunge?

De flesta katter anses vara kattungar tills de är 12 månader gamla, då du bör byta till vuxenfoder. Tidpunkten kan variera beroende på kattens fysiska hälsa eller råd från veterinär – om din kattunge håller på att bli överviktig kan du prata med din veterinär, som kan föreslå ett vuxenfoder för viktkontroll.

Kan kattungar äta torrfoder?

Det finns fördelar med både våtfoder och torrfoder för kattungar, men det är du själv och din kattunge som avgör om du ska ge det ena eller det andra. Eller en blandning av både våtfoder och torrfoder. Fördelarna med torrfoder är att det alltid kan stå framme och kattungen kan själv välja när den vill äta.

Hur ofta ska man ge en kattunge Blötfoder?

Låt inte maten stå framme hela tiden utan servera mat 3-4 gånger per dygn. Kattens magsäck är ganska liten, så en lämplig portion våtfoder för de flesta katter är cirka tre teskedar per gång.

Hur många dl mat ska en kattunge ha?

Hur många dl mat ska en katt ha? Några av de aspekter man ska ta hänsyn till när man beräknar mängden mat till sin katt är: Ålder, en kattunge behöver mer energi så länge den växer. Om katten är kastrerad, en kastrerad katt behöver i genomsnitt 20% mindre energimängd än en icke kastrerad katt.

När kan man ta hem en kattunge?

Kattungar ska vara tillsammans med sin mamma i en trygg och lugn miljö. Du får inte skilja kattungarna från kattmamman, annat än tillfälligt, så länge de behöver hennes mjölk och omvårdnad, och inte förrän de är 12 veckor. kattungen visar med sitt beteende att den är redo att skiljas från mamman.

Relaterade inlägg: