Vad får man om man konfirmerar sig?

Innehållsförteckning

Vad får man om man konfirmerar sig?

Vad får man om man konfirmerar sig?

Konfirmationen kallas också i den katolska kyrkan för andens gåva och bekräftelsens sakrament. Riten innebär handpåläggning med bön om andens gåva och smörjelse med krisma, en väldoftande blandning av balsam och olja och att ett signatio (korset) tecknas på konfirmandens panna.

Vad gör man på ett konfirmationsläger?

Vad gör vi under konfirmationslägret? Konfirmationsägret pågår i nästan fyra veckor och dagarna ägnas åt lektioner, temakvällar, musik, drama, bad, sport, fotboll, volleyboll, läxläsning, kanoting och andra friluftsaktiviteter. Vi brukar också göra en längre dagsutflykt.

Vad händer när man blir döpt?

Dopet är en symbol för död (från det gamla livet) och uppståndelse (till livet med Kristus). Man brukar säga att den som döps blir upptagen i den kristna församlingen. Enligt kristen tro blir människan renad från synd genom dopet. ... Genom dopet befrias barnet och kommer in under Guds beskydd.

Kan man döpa sig själv?

vem som helst som själv är döpt, döper. Detta bygger på föreställningen att endast döpta kan komma till paradiset, och förekommer i mest i Katolska kyrkan. Vissa samfund är mindre presbyterianska och tillåter även andra än ordinerade präster/pastorer utföra dop.

Relaterade inlägg: