Hur mycket meritpoäng ger matte 5?

Innehållsförteckning

Hur mycket meritpoäng ger matte 5?

Hur mycket meritpoäng ger matte 5?

Om behörighetskravet är matematik 3 så ger matematik 4 en halv meritpoäng och matematik 5 en meritpoäng (totalt 1,5 meritpoäng).

Vilka utbildningar kräver matematik 5?

De viktigaste momenten i kursen Matematik 5 är:

  • Mer om differentialekvationer.
  • Mängdlära.
  • Kombinatorik.
  • Kongruens.
  • Talföljder och rekursion.
  • Induktionsbevis.
  • Grafteori.
  • Fördjupning inom derivata och integraler.

Vad ger matte 5 behörighet till?

Matte 5 kan ge meritpoäng ( + 1.0 om behörighet till utbildningen inkluderar matte4) och + 0.5 om det är lägre matte-behörighet som krävs, t. ex om man vill söka till socionomprogrammet där endast matte 2 krävs för behörighet, kommer godkända betyg i matte 3,4 och 5 ge sammanlagt + 1.5 meritpoäng som är max meritp.

Vad är matte 5 bra för?

I Matematik 5 lär du dig mer om differentialekvationer och hur man löser sådana. Du lär dig diskret matematik och begrepp som mängd, kongruens, permutation, rekursion och talföljd. Även grafteori och induktionsbevis ingår i kursen.

Vilka språk ger meritpoäng?

Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen. Kurser som krävs för särskild behörighet ger inte meritpoäng.

Måste man läsa matte 5 på natur?

går natur, så måste man ha Matte 5 som programfördjupning.

Vad kan man få meritpoäng för?

Meritvärdet = jämförelsetal + meritpoäng Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen. Kurser som krävs för särskild behörighet ger inte meritpoäng.

Vad motsvarar matte 5?

Vad gäller utbyteskomplettering av betyg i matematikkursen Matematik E (50 poäng) i läroplan Lpf94 inkl. kursplan Gy2000 så är det Matematik 5 (100 poäng) i läroplan Gy11/Vux12 som är motsvarande kurs. Vad gäller Matematik D (100 poäng) så är det Matematik 4 (100 poäng) som gäller.

Relaterade inlägg: