Hur blir man av med gråsuggor?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med gråsuggor?

Hur blir man av med gråsuggor?

Bekämpning. Använd Myrr D som du strör ut där gråsuggorna befinner sig. Du kan även använda Myrr spray direkt på gråsuggorna och kring där de rör sig (båda är baserade på Deltametrin). Båda medlen verkar ca 3 veckor, efter 2-3 veckor ska du applicera igen om problemet, mot förmodan, finns kvar.

Hur får man bort gråsuggor i växthus?

Skulle man få problem i växthus så kan man lägga ut ex. halverade potatisar, tomater och liknande och samla in när de är fulla av gråsuggor. Skulle man få problem i växthus så kan man lägga ut ex. halverade potatisar, tomater och liknande och samla in när de är fulla av gråsuggor.

Hur får man bort gråsuggor i källaren?

Gråsuggorna visar bara att fuktigheten i källaren är för hög. Att tvätta ur källaren med klorin 1-2 ggr/året brukar vara effektivt. Då stryker även sillar med - för att inte tala om de nyttiga kompisarna spindlarna. Det brukar räcka med att du tvättar golvet med klorin.

Kan gråsuggor bitas?

Barnen ser förvånade ut och ibland händer det att en del barn skriker högt, men när jag förklarat att de varken kan bitas eller stickas vill snart några barn hålla gråsuggan. Så små- ningom vill fler och fler hålla den och märker att det inte känns alls när den kryper omkring i handen.

Kan gråsuggor klättra på väggar?

Gråsuggor (Oniscidea) dyker ofta upp i källare och kan även klättra på husväggar och ta sig in inomhus.

Relaterade inlägg: