Varför luktar jag surt?

Innehållsförteckning

Varför luktar jag surt?

Varför luktar jag surt?

Du kan börja lukta sämre på grund av vissa sjukdomar eller läkemedel, men processen utlöses vanligtvis av hormoner eller metaboliska problem. Vissa livsmedel kan innehålla starka substanser som utsöndras via svett och andedräkt.

Varför luktar jag mycket svett?

Varför svettas jag så mycket? Överdrivna svettningar kan ha flera orsaker men den vanligaste är överaktiva svettkörtlar. Det är ett tillstånd som kallas för hyperhidros. Om du har överdrivna svettningar märker du oftast av detta genom att du svettas mycket under armhålorna, på handflatorna och under fötterna.

Hur tar man bort svett lukt?

Ta bort svettlukt med ättika – Blanda cirka en matsked ättikssprit i lite vatten och gnugga in lösningen på det berörda området. Låt verka i en halvtimme. Tvätta sedan som vanligt i tvättmaskin, men det är viktigt att du inte använder tvättmedel med blekmedel då det kan ge en kemisk och giftig reaktion.

Hur får man bort lukt från armhålan?

Vad kan jag göra åt svett och svettlukt?

  1. Tvätta dig med tvål och vatten, morgon och kväll och använd deo på morgonen. ...
  2. Använd deo som innehåller antiperspirant. ...
  3. Byt till rena strumpor och underkläder varje dag. ...
  4. Byt mellan olika skor om du har mycket fotsvett. ...
  5. Ha inte för tajta kläder om du svettas mycket under armarna.

Varför luktar flytningar surt?

Det finns alltid bakterier i slidan. Bakteriell vaginos innebär att det har blivit obalans bland de bakterierna. Det vanligaste symtomet är flytningar som luktar illa. Bakteriell vaginos är vanligt och behandlas med läkemedel som hämmar eller dödar bakterier.

Relaterade inlägg: