Hur såg samhället ut på 1500-talet?

Innehållsförteckning

Hur såg samhället ut på 1500-talet?

Hur såg samhället ut på 1500-talet?

Under 1500- och 1600-talen förändrades samhället i Europa. Medeltidens feodalsamhälle gick då stegvis över i ett nytt samhällssystem där kungen och statsmakten fick större inflytande och makt än tidigare. ... Det var nu som den statliga byråkratin började växa fram i många länder runt om i Europa.

Hur var det att vara barn på 1600-talet?

Tusentals barn har levt delar av sitt liv där. Under 1700-talet bodde där som mest över tre hundra barn samtidigt. En orsak till att det öppnade på 1600-talet var att regeringen ville hindra fattiga barn från att besvära allmänheten genom att tigga på gatorna. Tiggeriet i Stockholm var vid denna tid ett stort problem.

Hur var det att leva på 1700-talet?

Under 1700-talet växte befolkningen i landet och allt fler flyttade till städerna. Under denna period började en ny typ av trähus byggas i våra städer. Husen skiljer sig från husen på landsbygden. I flera fall finns det plats för flera familjer.

Hur levde folket på Vasatiden?

Under Vasatiden bodde cirka fem procent av Sveriges befolkning i städer. Dessa människor kallades borgare. Bland borgarna fanns köpmän som handlade med andra länder. Handeln gjorde att människor började flytta till och från Sverige.

Relaterade inlägg: