Hur behandlades indianerna av europeerna?

Innehållsförteckning

Hur behandlades indianerna av europeerna?

Hur behandlades indianerna av europeerna?

Efter mötet tillkom de s k Burgos-lagarna, vilka reglerade spanjorernas verksamhet i Amerika. Enligt dessa skulle indianerna behandlas anständigt, ges mat och kläder samt omvändas till den kristna tron. Det sistnämnda betraktades självfallet som en handling av nåd, inte som ett utslag av förtryck.

Vad hände i USA år 1492?

Den 3 augusti samma år lämnade Columbus Spanien med tre fartyg och 120 besättningsmän. Drygt två månader senare, strax efter midnatt den 12 oktober 1492, siktade expeditionen land. Troligen var det ön Guanahani i nuvarande Bahamaöarna, och det är den händelsen som brukar beskrivas som början på Columbus stora upptäckt.

Vad hittade Columbus i Amerika?

Columbus nådde däremot Amerika år 1492. Han trodde då att han hade funnit en västlig rutt till Indien och ursprungsbefolkningen i Amerika kom därför att kallas indianer. Ankomsten markerar början av den spanska koloniseringen av Amerika, som en del av den europeiska koloniseringen av Amerika.

Hur behandlades indianerna av spanjorerna?

Men nya fartyg kom med fler spanjorer och efter några år hade invånarna gjorts till slavar. De tvingades arbeta sig till döds, de pinades ihjäl eller blev ihjälslagna. Hundratusentals kvinnor blev våldtagna. Spanjorerna var brutala rasister; de såg urfolken som en mindervärdig ras som kunde utrotas.

Hur behandlades indianer?

Efter det att conquistadorerna lagt under sig det blivande Latinamerika var indianerna att betrakta som spanska undersåtar. Alltså fick de inte behandlas hur som helst. Lika lite som det stod en jordägare fritt att förslava bönder i Kastilien och Aragonien kunde han förslava bönder i Amerika.

Vad hände i USA år 1776?

År 1776 hade de amerikanska kolonisterna fått nog av Storbritannien och förklarade sig självständiga. I självständighetsförklaringen offentliggjordes att man inte längre godkände Storbritannien som förmyndare. De 13 före detta brittiska kolonierna i Amerika skulle istället hädanefter vara fria amerikanska stater.

Vad är bakgrunden till Columbus färd till Amerika?

Christofer Columbus var övertygad om att det skulle gå att nå Indien genom att segla västerut över Atlanten. En upptäckt av en kortare och snabbare sjöväg till Indien skulle ge både rikedom och berömmelse till den som lyckades.

Vart kom Christofer Columbus?

År 1492 begav sig Christofer Columbus (1451-1506) iväg från Spanien för att finna en ny sjöväg till Indien över Atlanten. Men Columbus expedition hamnade istället i Amerika. Upptäckten av Nya världen (Amerika) blev en händelse som kom att förändra världen. Christofer Columbus föddes 1451 i Genua i Italien.

När kom Christofer Columbus till Amerika?

  • Christofer Columbus var en italiensk sjöfarare som på en resa västerut över Atlanten kom till Amerika år 1492. Man brukar säga att Christofer Columbus ”upptäckte” Amerika.

När Columbus upptäckte Amerika?

  • Den 12 oktober 1492 ”upptäckte” Columbus Amerika. Då hade man seglat i 33 dagar. Fartygen hade kommit fram till en av Bahamas öar som Columbus gav namnet San Salvador (Den helige frälsaren). Från San Salvador seglade Columbus söderut och upptäckte nya öar, bland dem Kuba.

När föddes Christofer Columbus?

  • År 1492 begav sig Christofer Columbus (1451-1506) iväg från Spanien för att finna en ny sjöväg till Indien över Atlanten. Men Columbus expedition hamnade istället i Amerika. Upptäckten av Nya världen (Amerika) blev en händelse som kom att förändra världen. Christofer Columbus föddes 1451 i Genua i Italien.

Relaterade inlägg: