Har polisen automatvapen?

Innehållsförteckning

Har polisen automatvapen?

Har polisen automatvapen?

Enheten är utrustade med polisens ordinarie tjänstevapen, SIG P226 samt MP5 som även nyttjas som förstärkningsvapen vid den ordinarie polisen. Utöver det är NI även utrustade med automatkarbiner i 5.56 och 7.62 från amerikanska LWRC samt tyska H&K.

Får civilklädda poliser bära vapen?

Vapenlagen och vapenförordningen öppnar redan idag för att polisman ska kunna bära vapen utanför tjänst, men i FAP 104-2 (Polismyndighetens föreskrifter och allmänna råd om polisens skjutvapen m.m.) är denna möjlighet alltför hårt reglerad, bl.

Vilken kaliber har polisen?

P226 är känd för sin goda kvalitet och pålitlighet och används av flera polis- och militärstyrkor runt om i världen. P226 finns i tre olika kalibrar: 9x19 mm, . 40S&W och . 357 SIG.

Har polisen pistol?

I polisens utrustning ingår mycket. Till exempel polisradio, ficklampa, pistol, expanderbar batong och handbojor. I all yttre tjänst används skyddsväst.

Har polisen rätt att visitera dig?

Om du skäligen kan misstänkas för ett brott får polisen genomföra en kroppsvisitation. Detta för att utreda brottet eller för att söka efter föremål som polisen har rätt att ta i beslag (som t. ex. olagliga föremål eller föremål som kan användas som bevis).

Vad har Säpo för uppgift?

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Det gör vi för att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten.

Relaterade inlägg: