Vad gör man på en redovisningsbyrå?

Innehållsförteckning

Vad gör man på en redovisningsbyrå?

Vad gör man på en redovisningsbyrå?

En redovisningskonsult kan ha som uppgift att sköta ett företags hela administration, från löpande bokföring och löner till deklarationer och årsredovisning. Man kan också vara specialist inom ett visst område, till exempel löneadministration eller koncernredovisning.

Vilket ansvar har Redovisningskonsulten?

Redovisningskonsulter bidrar till bekämpningen av ekonomisk brottslighet genom att påtala misstankar om brott. Här samlar vi information som du som är redovisningskonsult kan ha nytta av i ditt arbete. Ekobrottsmyndigheten samarbetar med SRF konsulterna (SRF) och Föreningen Auktoriserade Revisorer (FAR).

Hur blir man en bra redovisningskonsult?

Antagningskrav

  1. Uppfylla de teoretiska kraven och ha tre års yrkeserfarenhet som redovisningskonsult.
  2. Ha minst åtta års yrkeserfarenhet som redovisningskonsult.
  3. Vara auktoriserad via FAR och flytta din auktorisation till Srf konsulterna.

Varför redovisningskonsult?

Att driva företag innebär att du måste ta hand om företagets ekonomi, bokföring och redovisning. Dessutom se till att de lagar som finns kring företag följs. Din redovisningskonsult hjälper dig med detta! En redovisningskonsult fungerar som en partner och hjälper dig med ditt företags bokföring och ekonomihantering.

Vad gör en junior redovisningsekonom?

Arbetsuppgifterna innefattar vanligen att göra sammanställningar, analyser, utvärderingar, beräkningar och prognoser. De kan även innefatta bedömningar av interna och externa faktorers påverkan och betydelse.

Vad är roligt med redovisning?

Vanligtvis hjälper du då mindre företag i löpande bokföring eller stöttar upp rådgivande vid årsbokslut och andra krävande perioder. Ett jobb som både kan vara mer utmanande men också roligt, eftersom du får inblick i flera olika verksamheter och kan tillämpa din expertis i nya miljöer.

Vem får kalla sig redovisningskonsult?

Uppgifterna omfattar dessutom att hjälpa företagen med momsredovisning, skattedeklaration och löneredovisning. Vem som helst kan kalla sig redovisningskonsult då detta inte är en skyddad titel.

Vad kostar en redovisningskonsult per timme?

Eventuell hjälp med löner, utbetalningar, fakturering, budgetering, rådgivning samt bokslut och deklaration tillkommer, med mitt standardpris 500 kr/timme. Boksluts- och deklarationsarbete i Enskild firma brukar röra sig kring 5-10 timmar per år för ett mindre företag, vilket blir en kostnad på ca 2500-5000 kr per år.

Vad krävs för att jobba med redovisning?

Redovisningsekonomer har i allmänhet minst treårig gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning (Ekonomiprogrammet, EK) och någon påbyggnad. Det finns också en certifiering för ekonomutbildningar på gymnasiet. För mer kvalificerade redovisningsuppgifter krävs ofta högskoleutbildning med ekonomisk inriktning.

Relaterade inlägg: