Vad är bra mot magsår?

Innehållsförteckning

Vad är bra mot magsår?

Vad är bra mot magsår?

Många mår bättre av att äta kokt och milt kryddad mat vid magkatarr. Du kan också uppleva ett mindre sug i magen om du väljer mindre portioner fördelat över fler måltider. Det brukar även vara klokt att undvika stekt mat, sura drycker och vissa läkemedel.

Vad kan man göra magsår?

I dag kan magsår snabbt botas med ett par olika typer av antibiotika, i kombination med medicin som minskar produktionen av saltsyra, så kallade protonpumpshämmare. Det är viktigt att du följer den kur som läkaren ordinerat. Anledningen till att man får antibiotika är att det oftast är en bakterie som orsakar magsåret.

Kan Ipren ge magsår?

Läkemedlen hör ofta till en grupp som kallas NSAID och som dämpar inflammation, lindrar smärta och minskar feber. Hit räknas exempelvis diklofenak, naproxen, ibuprofen och coxiber. Tar man sådana läkemedel varje dag, ökar risken för blödande magsår.

Kan Alvedon ge magsår?

Du kanmagsår av vissa antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel, samt av läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra. Läkemedlen minskar bildningen av ett ämne som skyddar magsäcken. Tar du sådana läkemedel ofta kan magsäckens skydd minska så pass mycket att du får magsår.

Kan Alvedon ge magkatarr?

Du bör också undvika värktabletter med ibuprofen och salicylsyra som kan orsaka akut magkatarr. Bra mat i lagom mängd, i kombination med att äta regelbundet, hjälper många. Likaså kan motion och fysisk aktivitet också minska besvären vid magkatarr.

Vad ska man äta för känslig mage?

Äter du kall mat blir matsmältningen ineffektiv. Exempel på lättsmält mat kan vara: rostat bröd, banan, mandlar, havregryn, vitt ris, tillagade grönsaker som morötter, ingefära, yoghurt och grönt te.

Relaterade inlägg: