Hur många jobbar på 1177?
Innehållsförteckning
- Hur många jobbar på 1177?
- Vad krävs för att jobba på 1177?
- Vad gör man om man inte har råd med medicin?
- Var sitter personalen på 1177?
- Vilka tjänster kan du få på 1177?
- Hur är det att jobba på MedHelp?
- Har sjukhuset tystnadsplikt?
- Vad har psykologer för anmälningsplikt?
- Vad betyder recept utan förmån?
Hur många jobbar på 1177?
Sedan 2000 bedriver bolaget sjukvårdsrådgivning via 1177 på uppdrag av Region Stockholm – och nu kan alltså Kry komma att ta över den verksamheten. Först ska affären dock godkännas av Region Stockholm. I dag arbetar cirka 250 sjuksköterskor på sjukvårdsrådgivningen.
Vad krävs för att jobba på 1177?
Datoriserat rådgivningsstöd Alla nyanställda på 1177 Vårdguiden på telefon, får en grundlig utbildning i arbetssättet 1177. Därefter följer en introduktion och personlig handledning. Varje månad ges vidareutbildning.
Vad gör man om man inte har råd med medicin?
Du kan få hjälp med extra kostnader som beror på sjukdomen, till exempel för vård och medicin. Det finns även fonder som ger bidrag till hjälpmedel eller rekreation av olika slag, till exempel att ensam eller med familjen åka iväg på en semesterresa. Hos länsstyrelserna finns information om vilka fonder som finns.
Var sitter personalen på 1177?
Enligt 1177 Vårdguidens hemsida är det legitimerade sjuksköterskor som svarar när man ringer dit. Men på ett callcenter i Barcelona sitter svenskar och svarar på samtal till Vårdguiden.
Vilka tjänster kan du få på 1177?
1177 är ett nationellt telefonnummer för sjukvårdsrådgivning. Du kan ringa dygnet runt, var du än är i landet. Sjuksköterskorna som svarar bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till lämplig vårdmottagning när det behövs. Sjuksköterskorna besvarar cirka 5 miljoner samtal per år.
Hur är det att jobba på MedHelp?
Vad är det bästa med att jobba på MedHelp? ... Variationen på samtal gör att det aldrig blir enformigt och tiden går så fort när jag jobbar. Sen är det ju väldigt skönt att arbeta hemifrån, för att inte tala om att arbeta 30 timmars veckor med en lön som motsvarar heltid.
Har sjukhuset tystnadsplikt?
Tystnadsplikten gäller all personal som man möter i vården. Oavsett om det är inom offentlig eller privat vård och oavsett om det är läkare, sjuksköterskor eller administrativ personal. Tolkar och översättare som arbetar på uppdrag inom hälso- och sjukvården har också tystnadsplikt.
Vad har psykologer för anmälningsplikt?
Alla våra psykologer har tystnadsplikt. Det innebär att psykologen inte får lämna ut uppgifter om dig såvida du inte godkänt det. Tystnadsplikten omfattar all personal som arbetar inom vården, oavsett om det är privat eller offentlig vård. Endast de som vårdar dig får prata med varandra om ditt hälsotillstånd.
Vad betyder recept utan förmån?
Om patienten är en förmånsberättigad person eller inte anges som ”med förmån” respektive ”utan förmån” på receptet. Det innebär att det måste gå att ange ”med förmån” respektive ”utan förmån” på samtliga recept, oavsett om läkemedlet ingår i läkemedelsförmånerna eller inte.