Varför är det bra att äta choklad?

Innehållsförteckning

Varför är det bra att äta choklad?

Varför är det bra att äta choklad?

Men tyvärr, här slutar det nyttiga. Choklad är ett kaloririkt godis (inga stora skillnader mellan ljus och mörk choklad), ofta med hög andel mättat fett. Det gör att chokladen inte ska betraktas som en betydande källa till vitaminer och mineraler, även om de ju faktiskt finns där.

Hur mycket choklad kan man äta per dag?

Vi får i oss i genomsnitt hälften av den mängden kadmium som vi klarar av genom vår grundläggande kost, och det betyder att man i alla fall inte ska äta mer än 50 g choklad per dag, och gärna lite under det – särskilt om man också äter kakaopulver, linfrön eller solrosfrön som också har ett högt kadmiuminnehåll.

Är mörk choklad bättre än ljus?

Mörk choklad har en hög kakaohalt och det är kakaon som innehåller de hälsosamma antioxidanterna. Därför gäller allmänt sett att ju mörkare choklad, desto bättre är den för hälsan. Mjölkchoklad innehåller lite kakaopulver och i stället finns det en massa tillsatt socker och annat onyttigt i den.

Är 70 choklad nyttigt?

Kakaohalten är en bra indikator för hur bra chokladen är för hälsan. Välj gärna mörk choklad som innehåller mer än 70 procent kakao. Det är dock bara en av flera faktorer som påverkar om chokladen är nyttig eller inte.

Är det bra att äta choklad?

Choklad är bra för hälsan på flera olika sätt. Det bruna guldets välsmakande ämnen befriar oss från stress och är bland annat bra för blodtrycket, förbättrar cirkulationen och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Choklad har även en smärtstillande effekt, framförallt hos kvinnor.

Är det farligt att äta choklad?

Halten teobromin i choklad är så pass låg att choklad inte utgör ett hot mot människor ens i relativt stora mängder. Djur som omsätter teobromin betydligt långsammare än människor kan emellertid lätt äta så pass stora mängder att de kan riskera chokladförgiftning.

Hur nyttigt är mjölkchoklad?

SVAR: Mjölkchoklad är (tyvärr) långt ifrån lika bra som mörk choklad. Mörk choklad har en hög kakaohalt och det är kakaon som innehåller de hälsosamma antioxidanterna. ... Choklad med minst 43 % kakao får kallas mörk, men välj en chokladkaka med minst 70 % kakao om du vill att den ska vara riktigt nyttig.

Är mörk choklad nyttigare än mjölkchoklad?

Mörk choklad har störst innehåll av dessa. Till näringsvärdet kan mörk choklad jämföras med nötter och mandlar. Mjölkchoklad i sin tur innehåller många hälsosamma ämnen som finns i mjölk, som kalcium och B2-vitamin.

Relaterade inlägg: