Var övervintrar citronfjärilen?

Innehållsförteckning

Var övervintrar citronfjärilen?

Var övervintrar citronfjärilen?

Citronfjärilen övervintrar som fullbildad fjäril i naturliga hålrum som stubbar, kullfallna träd, så kallade lågor, och under täta granar. De sitter upp- och nedvända med hopslagna vingar. Regnvatten och kondens rinner lätt av vingarna tack vare de spetsiga utskotten på fram- och bakvingarna.

Var lägger citronfjärilen sina ägg?

I april vaknar fjärilen av solens varma strålar. På våren suger citronfjärilen nektar från tussilagon. Honan lägger sina ägg på en växt, som heter brakved. När ägget kläcks kryper en liten, grön larv ut ur ägget.

Hur lång är en citronfjäril?

Citronfjärilen är en medelstor fjäril. Vingspann 45-60 mm. Hannarna är lätta att känna igen på sin citrongula färg. Honorna är nästan vita, med en svag grön ton.

Hur övervintrar påfågelöga?

Dessa arter övervintrar t ex i ladugårdar, i uthus och på vindar. Vingarna är rester efter att de övervintrande fjärilarna blivit upptäckta och uppätna av möss. Hittar man nattfjärilsvingar på sommaren kan det istället vara rester från en fladdermusmåltid.

Hur övervintrar en fjäril?

De fjärilar som flyger tidigt på våren, under mars och april, är sådana som övervintrat som fullbildade fjärilar, och som suttit i dvala i något lämpligt utrymme under vintern. ... Fjärilar övervintrar antingen som ägg, larver, puppor eller fullbildade fjärilar.

Relaterade inlägg: