Vad ska finnas med i en källhänvisning?

Innehållsförteckning

Vad ska finnas med i en källhänvisning?

Vad ska finnas med i en källhänvisning?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt.

Vad ska finnas med i en fotnot?

I fotnoten skriver du en fullständig referens till källan första gången du hänvisar till den. Här skrivs författarens förnamn först (i motsats till i referenslistan, där efternamnet skrivs först). Om du hänvisar till samma källa igen ska du skriva en förkortad fotnot.

Hur skriver man källförteckning hemsida?

Att skriva en källförteckning

  1. Ett förslag på hur du kan skriva en källhänvisning för några vanliga typer av källor kommer här: ...
  2. Artiklar: författare, titel. ...
  3. Webbsidor: författare (om det finns), titel, publiceringsdatum eller datum för senaste ändringen av sidan, URL-adress, datum när du hämtade informationen.

När används källhänvisning?

En källhänvisning är en referens till källskrifter. Den innehåller uppgifter som författaren använt som belägg för sin text, och källhänvisningen gör det möjligt för läsaren att kontrollera uppgiften eller bedöma dess trovärdighet.

Kan man använda samma fotnot flera gånger?

Du kan referera till samma fotnot eller slutkommentar flera gånger i dokumentet.

Hur gör man en fullständig källhänvisning?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Hur sorterar man källor?

Dina referenser ska sorteras i en alfabetisk följd. I texthänvisningen finns inget som avslöjar vilken typ av dokument du refererar till. För att göra källförteckning så lättläst som möjligt är det bra att ha antingen hängande indrag i referenserna, alternativt en blankrad mellan varje referens.

Relaterade inlägg: