Vad är Hemköps affärside?

Innehållsförteckning

Vad är Hemköps affärside?

Vad är Hemköps affärside?

Hemköp tar sin utgångspunkt i glädjen för mat som gör gott både för människan och omvärlden. För att kunderna ska känna sig trygga med sina inköp erbjuder Hemköp ett brett sortiment av hållbara varor, utvalda med omsorg.

Är Hemköp franchise?

Hemköp. Hemköp erbjuder ett prisvärt och brett sortiment med ett stort utbud av färskvaror. Hemköps egenägda butiker, franchisebutiker och e-handel ska på ett enkelt och genomtänkt sätt inspirera till bra måltider.

Vem äger Hemköp?

Hemköp är en del av Axfood-koncernen. Förutom Hemköp ingår varumärken som Willys, Tempo och mat.se i koncernen.

Vad står Hemköp för?

Namnet Hemköp kommer nämligen från att ”Spik-Olle” själv körde hem maten till sina kunder från lokalen i Borlänge. Kunderna fick listor med sortimentet skickat till sig och beställningarna ringdes in. ”Spik-Olle” och senare även hans son, körde maten hem till kunderna. ”Spik-Olle” var alltid mån om sina kunder.

Vad hette Hemköp förr?

I början av 2005 slog Axfood ihop Spar och Hemköp under det gemensamma namnet Hemköp. Kedjan hade i januari 2012 omkring 180 butiker.

Vilka butiker ingår i Axfood?

I koncernen ingår butikskedjorna Willys, och Hemköp, liksom Tempo och Handlar'n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även mat.se, Middagsfrid och Urban Deli, samt delägda Apohem och Eurocash.

Hur drivs Willys?

Axfood[redigera | redigera wikitext] ... Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp, Eurocash och nätbutiken Mat.se. Axfoods marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige var 20 procent 2017.

Relaterade inlägg: