Vad är Fenugreek bra för?

Innehållsförteckning

Vad är Fenugreek bra för?

Vad är Fenugreek bra för?

Traditionellt har bockhornsklöver använts mot matsmältningsproblem som aptitlöshet, uppkördhet, förstoppning tack vare vattenlösliga fibrer och magkatarr men den används även bland annat mot diabetes, smärtsamma menstruationer och övervikt samt arterioskleros och högt kolesterolvärde och höga blodfetter.

Hur äter man bockhornsklöver?

Bockhornsklöver kan i hälsosyfte både ätas, men också som lokalbehandling i form av grötomslag på till exempel hudinfektioner, halsinfektioner och magbesvär. Enligt den traditionella läkekonsten tillskrivas örten många användningsområden.

Hur smakar bockhornsklöver?

Vad smakar bockhornsklöver? Bockhornsklövern är en smakrik, lite bitter krydda. För sig smakar den väldigt bittert, men när den tillagas får den en söt, något nötig och lönnsirapsliknande smak.

Varför äta bockhornsklöver?

Bockhornsklöver innehåller ämnen som har en god antioxidanteffekt och plantans frö har i tusentals år använts som naturmedicin mot: Inflammation. Förgiftning. Mag/ tarmproblem.

Är bockhornsklöver farligt?

Balanserar blodsockernivån När dina blodsockernivåer blir för höga kan de orsaka en mängd olika hälsoproblem, vilket är särskilt farligt för personer som lider av diabetes. Bockhornsklöver anses hjälpa till att sänka blodsockernivåerna, men ska inte tas i stället för mediciner som har ordinerats av din läkare.

Vad är Fenugreek Oil?

Växten bockhornsklöver, eller Fenugreek som är det engelska namnet, är en mycket gammal ört som varit populär i såväl matlagning som för utvärtes bruk på kroppen i många tusen år. På latin heter växten Trigonella foenum-graecum och den tillhör familjen ärtväxter.

Vart hittar man bockhornsklöver?

Bockhornsklöver går att hitta i det vilda från området kring östra Medelhavet till Kina, men den går bra att odla även i resten av världen.

Hur odlar man bockhornsklöver?

Så här gör du för att lyckas med att odla Bockhornsklöver som mikrogrönt

  1. Blötlägg fröna 8 h. Skalet mjukas upp och gör att det släpper lättare från skottet. ...
  2. Täck sådden med ett tunt lager jord (1/2 cm). ...
  3. Placera ett annat kärl ovanpå sådden. ...
  4. Nu ska sådden stå ljust.

Var växer bockhornsklöver?

Bockhornsklöver - Hel Gulbruna frön som används i bland annat soppor, grytor och sallader. Bockhornsklöver är en växt som växer i Medelhavsområdet och i Asien, fröna används i asiatiska rätter som gärna innehåller curry.

Vad är bockhornsklöverfrön?

Bockhornsklöverfrön är en örtväxt som växer i Nordafrika, Mellanöstern och sydöstra Europa. Det är en växt med en stark kryddig lukt, som ofta används som ört. Frön som vi bäst känner från curry hemma, eftersom de är en fast ingrediens i de flesta curryblandningar med gurkmeja .

Relaterade inlägg: