Vad innehåller Doftpinnar?

Innehållsförteckning

Vad innehåller Doftpinnar?

Vad innehåller Doftpinnar?

Doftpinnar sitter i en behållare som innehåller doftolja. Denna olja kommer doftpinnarna suga upp och därefter sprida en underbar doft i rummet som doftoljan står i. Eftersom oljan absorberas av pinnarna tar det lång tid innan all olja är absorberad och därför är det en produkt som skapar en långvarig doft i hemmet.

Hur länge håller doftolja?

Med doftpinnar försvinner inte doften utan de håller normalt i 2-8 månader så det är ett kostads effektivt val dessutom. Det passar utmärkt i exempelvis badrum och sovrum där man önskar mötas av väldoftande atmosfär.

Vad gör man med doftolja?

Doftoljorna är uppdelade i lugnande dofter samt uppiggande dofter. Häll upp vatten i aromalampans övre del och droppa i ett par droppar doftolja av din favoritdoft. Tänd ljuset under och känns väldoften sprida sig i rummet.

Är Doftpinnar farligt?

Sprejerna och doftbollarna visade sig innehålla bland annat bensen, styren och formaldehyd, ämnen som kan ge irritationer på slemhinnorna och cancer. Luften blir inte renare utan smutsigare av produkterna. Den som andas in väldoften utsätts för lika mycket skadliga ämnen som vid en hårt trafikerad gata.

Hur många Doftpinnar ska man ha i?

Hur du använder doftpinnarna avgör hur mycket doft dem avger. Om du gillar mycket doft kan du sätta i alla pinnarna på en gång och vända dem ofta. Stickorna suger upp doftoljan och avger en jämn doft över hela rummet. Vill du ha en subtil doft sätter du i färre pinnar och vänder dem bara när du tycker att doften avtar.

Hur gör man med Doftpinnar?

DIY Så gör du egna doftpinnar!

  1. Du behöver: Ca 6st Bambupinnar. ...
  2. Steg 1. Klipp av de spetsiga ändarna på så många pinnar du behöver med en sax. ...
  3. Steg 2. Sätt tratten i behållaren du valt. ...
  4. Steg 3. Droppa i eterisk olja, jag valde lavendelolja.
  5. Steg 4. Sätt i pinnarna i behållaren, låt pinnarna absorbera vätskan i en timme.

Hur länge håller Doftpinnar?

Refill till doftpinnar Hur länge doftstickorna och doften varar beror helt på hur mycket du vänder på stickorna, vänder du oftare så avdunstar doften snabbare. Doften kan hålla allt från 2-6 månader.

Hur ofta ska man byta Doftpinnar?

Doftpinnar kräver i princip inget underhåll alls, de bara står där och är fina och doftar gott så länge det finns olja kvar i behållaren. Om du har köpt några av Klintas doftpinnar behöver du bara vända träpinnarna ca varannan vecka för att säkerställa att de avger önskad mängd doft.

Kan man gör egen doftolja?

Fyll flaskan med hälften varmt vatten, hälften isopropylalkohol – finns att köpa på Apoteket. TIPS: Ett alternativ är att använda olja i stället för vatten och alkohol, till exempel sötmandelolja eller safflorolja, även känt som tistelolja.

Hur får man bort doftolja?

Var försiktig så du inte får doftoljan på fingrarna då det kan lukta starkt. Skulle du få doftoljan på fingrarna så är det ingen fara. Det är bara att tvätta händerna så försvinner doften inom 24 timmar.

Relaterade inlägg: