Vad jobbar Alfons pappa med?

Innehållsförteckning

Vad jobbar Alfons pappa med?

Vad jobbar Alfons pappa med?

Vad jobbar Alfons pappa med? Han snickrar och har en firma med några andra gubbar. Dom lagar möbler, gör träsaker och modellbyggen åt vuxna – båtmodeller och sånt.

Vem gör rösten till Alfons Åberg?

Den första TV-serien om Alfons Åberg visades på SVT år 1979-1994. Då regisserad av Per Åhlin till Gunilla Bergströms manus och producerad av Åhlins studio PennFilm, i samarbete med Svenska Filminstitutet och de skandinaviska TV-bolagen. Musiken komponerades av Georg Riedel. Berättare Björn Gustafson.

Finns Alfons Åberg?

Alfons Åberg är en litterär figur och huvudperson i en serie barnböcker skrivna av den svenska författaren Gunilla Bergström. Sedan 1972 har böckerna översatts till 35 olika språk, och titelfiguren finns också i form av TV-serie och animerad film. ... Böckerna är inte utkomna i kronologisk ordning.

Vad heter Alfons Åbergs syster?

Faster Fiffi är Alfons pappas syster. Hon har inga barn, utan är alltid extrasnäll mot Alfons. Faster Fiffi tycker att det är roligt att arrangera stora kalas och fester.

Var är bus Alfons?

är en barnbok skriven av Gunilla Bergström. Den ingår i serien av böcker som handlar om Alfons Åberg, och utgavs första gången 1982 på Rabén & Sjögren Bokförlag. En animerad filmatisering sändes första gången i SVT den 16 januari 1981.

Har Alfons Åberg autism?

Gunilla Bergström både skrev och ritade böckerna om Alfons Åberg och hon har även skrivit böckerna om flickan Bolla som har autism. Bolla skrev hon efter att hon fått en egen dotter med autism. I inslaget här får ni höra Gunilla Bergström berätta hur hon kände det att få en dotter med autism.

Vem spökar Alfons Åberg TV program?

1982 Sverige Alfons vet att det inte finns några spöken eller monster, men om det skulle finnas så kommer de säkert fram när man är ensam och det är mörkt! Innehåller även avsnitten Där går tjuv-Alfons, Är du feg Alfons Åberg och Var är bus-Alfons.

Vad heter Alfons faster?

Lär känna Alfons och alla hans fina kompisar. Viktor är Alfons bästa kompis, Milla är också en bra vän, Hamdi och Alfons har så kul när de leker, och så har Alfons en hemlig kompis som bara han kan se, Mållgan. Faster Fiffi och farmor är fina kompisar och Pussel och pappa förstås.

Vad heter Alfons låtsaskompis?

Femte boken om Alfons Åberg. Pappa och Alfons har flyttat och Alfons känner ingen men har sin låtsaskompis Mållgan. En dag träffar han Viktor och då behövs inte Mållgan längre.

Vad heter Gunilla Bergströms man?

Därefter följde flytten till Stockholm tillsammans med maken Loa Andersson. Hon arbetade först på Dagens Nyheter och sedan Aftonbladet. Debuten som författare kom 1971 med boken Mias pappa flyttar. Bergström har två barn, varav det yngsta har autism.

Relaterade inlägg: