Vad innebär det att vara agent?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att vara agent?

Vad innebär det att vara agent?

En agent är en person som har i uppdrag att samla information om Sverige och svenska förhållanden, och delge informationen till en utländsk säkerhetstjänst. Varje år utsätts personer i Sverige för värvningsförsök, en process som kan delas upp i sex steg.

Hur mycket tar en agent?

– Det kanske ligger på 7-10 procent av årslönen, generellt, säger Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark.

Vad gör en spelaragent?

En spelaragent är en person som avtalat med en idrottsman om att företräda denne i förhandlingar med arrangörer eller föreningar i samband med kontraktskrivande. ... Ofta måste en agent vara licensierad och uppfylla vissa krav på exempelvis etik och utbildning.

Hur blir man en bra agent?

Vill du bli agent så behöver du ha ett stort intresse för sport. Utbildningar inom juridik, idrottsvetenskap och ekonomi kommer väl till pass. Det är Svenska fotbollsförbundet som utfärdar FIFA:s agentlicenser i Sverige. Det är den arrangerande klubben som ansvarar för säkerheten på idrottsevenemang.

Vad är en generalagent?

Begreppet generalagent betecknar en av rollerna i ledet (oftast försäljningsledet) mellan en tillverkare eller grossist och den marknad som tillverkaren/grossisten vill nå. Ett företag som har generalagenturen för en produkt har ensam försäljningsrätt inom ett definierat geografiskt område, ofta ett helt land.

Vad är ett återförsäljaravtal?

Syftet med återförsäljaravtal och agentavtal [5.2.6 Agentavtal] är att hitta nya effektiva distributionskanaler för en produkt eller tjänst. ... Genom ett återförsäljaravtal förbinder sig återförsäljaren att representera sin huvudmans produkter eller tjänster. Återförsäljaren handlar i sitt eget namn och för egen räkning.

Hur får jag en agent?

Det är många som undrar över agenter och det är inte alltid så lätt att hitta. I Sverige är det oftast professionella skådespelare som får agenter. Men det skadar inte att vara medveten om vilka som finns för framtida behov.

Hur mycket tjänar en hemlig agent?

44 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en hockeyagent?

En agent har i dagens hockey en väldigt viktig uppgift. Det är han som sköter spelarsamtal, övergångar, kontrakt men hans uppgift är också att vara ute på ”fältet” och kolla matcher och prata med nya potentiella klienter.

Vad tjänar en hockeyagent?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201533 400 kronor35 900 kronor
201635 000 kronor34 500 kronor
201734 100 kronor35 400 kronor
201830 000 kronor34 100 kronor

Relaterade inlägg: