Vad gör en administratör UF?

Innehållsförteckning

Vad gör en administratör UF?

Vad gör en administratör UF?

Administratören assisterar och ger service till en eller flera personer, exempelvis en chef eller en avdelning med handläggare eller försäljare. Samtidigt kan man ansvara för egna arbetsuppgifter eller projekt.

Vad gör en administratör i ett företag?

Förr så var det vanligt att en administratör även kunde kallas för sekreterare, kontorist eller assistent. Att avlasta andra har länge varit en central del i jobbet, och arbetsuppgifterna har bestått av att dokumentera, handlägga ärenden och arkivera. Men även svara i telefon, boka möten och sammanfatta rapporter.

Vad finns det för datorprogram som är användbara vid ett administrativt arbete?

Övrigt. Robothandläggare och mjukvarurobot används för att beskriva digitala program som används för att automatisera handläggningsarbete. Robothandläggare analyserar ansökningar om socialbidrag och ger förslag på beslut, som sedan fattas av en mänsklig administratör.

Vad är administration ekonomi?

Arbeta med administration Administration är ett stöd för den egentliga verksamheten. ... De administrativa uppgifterna kan till exempel bestå i att köpa hem varor som behövs i verksamheten, betala ut löner till bilmekanikerna, sköta ekonomin med mera.

Relaterade inlägg: