Hur blir man apoteksassistent?

Innehållsförteckning

Hur blir man apoteksassistent?

Hur blir man apoteksassistent?

Det krävs ingen utbildning för att bli apoteksassistent, men du behöver en gymnasieexamen. Om du hittat en utbildning till apoteksassistent på Komvux kan du ta kontakt med dem och fråga vem som kan bli antagen.

Vad gör man på ett apotek?

apotek arbetar både apotekare och receptarier i olika befattningar. Inom läkemedelsindustrin arbetar apotekare arbeta i hela läkemedelskedjan, från forskning till försäljning. De receptarier som arbetar inom industrin arbetar oftast med kontroll och med de regelverk som rör läkemedel.

Kan en undersköterska jobba på apotek?

För de flesta yrken inom hälso och sjukvården krävs legitimation för att få jobba. Det finns också yrken där du inte behöver legitimation, till exempel apoteksassistent , tandtekniker, tandsköterska och undersköterska.

Hur mycket tjänar en Apoteksassistent?

Marknadslön för Apoteksassistent Marknadslönen 2021 för apoteksassistenter ligger mellan 24 500 och 28 500 kronor per månad. Arbetar ofta på apotekets lager eller i butik och packar upp nya leveranser av läkemedel och andra produkter. Tar betalt för kundens inköp på apoteket.

Vem får jobba på ett apotek?

Arbetsmarknaden för apotekare är bred. Som apotekare kan du till exempel arbeta på apotek och sjukhus, på universitet med forskning, inom läkemedelsindustrin, landsting och myndigheter. Du har också mycket goda möjligheter att arbeta internationellt. Farmaceut är ett samlingsnamn för apotekare och receptarier.

Hur studerar man till apotekstekniker?

Utbildningen är på heltid och omfattar 300 yrkeshögskolepoäng, totalt 60 veckors studier. Apotekstekniker innehåller både relevant teori och två olika LIA-praktik på sammanlagt 16 veckor. Utbildningen genomförs på plats i klassrum och på arbetsplatsen och det är ingen distansutbildning.

Vilka kurser behöver man för att bli apotekstekniker?

Apotekstekniker utbildas inom yrkeshögskolan och utbildningen är 1,5 år lång (300 YH-poäng). Vissa yrkeshögskoleutbildningar kräver dock att du har läst Engelska 6 och Naturkunskap 2. Dessa två kurser ingår i Naturvetenskapsprogrammet.

Vad läser man till apotekstekniker?

För att bli apotekstekniker behöver du inte ha läst någon specifik gymnasieutbildning. Ett bra val kan vara att läsa till exempel Vård- och omsorgsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet. Apotekstekniker utbildas inom yrkeshögskolan och utbildningen är 1,5 år lång (300 YH-poäng).

Relaterade inlägg: