Vad gör en apputvecklare?

Innehållsförteckning

Vad gör en apputvecklare?

Vad gör en apputvecklare?

Som Apputvecklare eller “Applikationsutvecklare” spås du en ljus framtid, men för att hålla dig attraktiv på en arbetsmarknad som är i ständig utveckling gäller det att du hänger med så att du tidigt kan haka på de nya trenderna inom tekniker och språk.

Kan man göra en app själv?

Man kan bygga en app från grunden genom egen kodning och programmering. Man kan utveckla en app från färdiga modeller som man sätter ihop till en användbar Android eller iOS app. Eller så har man en önskan att ha en egen app till företaget eller föreningen, som man då beställer.

Vad tjänar en applikationsutvecklare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201641 900 kronor43 600 kronor
201743 500 kronor43 000 kronor
201843 600 kronor44 400 kronor
201945 300 kronor45 500 kronor

Hur svårt är det att utveckla en app?

Kostnaderna för utveckling av appar för Android eller iPhone är vanligtvis högre än för utveckling av plattformsoberoende lösningar. Det beror helt enkelt på att utveckling av native appar kräver att man har två separata källkodsbaser för Android och iOS.

Vad kostar det att göra en app själv?

Den genomsnittliga kostnaden för att utveckla en app ligger runt 42 000-145 000 €, oavsett plattform. Kostnaderna för utveckling av appar för Android eller iPhone är vanligtvis högre än för utveckling av plattformsoberoende lösningar.

Kan man göra en app gratis?

Så här lär du dig använda Googles gratisprogram App Inventor och gör en Android-app själv. Det tar bara en kvart! App har blivit det stora modeordet i teknikvärlden det senaste året. Vad det handlar om är små smarta program som körs på mobiltelefoner, surfplattor, tv-apparater, spelkonsoler och datorer.

Relaterade inlägg: