Vad ska man ha för utbildning för att jobba på apotek?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha för utbildning för att jobba på apotek?

Vad ska man ha för utbildning för att jobba på apotek?

Legitimationen krävs för att du ska få arbeta som apotekare inom hälso- och sjukvården, inklusive apotek. Utbildningen är EU-anpassad vilket innebär att en svensk apotekarexamen även är giltig i övriga EU-länder.

Kan man bli apotekare efter receptarie?

Det finns möjligheter att läsa vidare efter receptarieexamen, till exempel mot magister- och masterexamen med olika inriktningar. Umeå universitet har ett masterprogram där det finns möjlighet för receptarier med 180 poängs utbildning att läsa vidare till apotekare.

Kan man bli apotekare om man går ekonomi?

ekonomi och samhällsvetenskapsprogrammet så får du den grundläggande behörigheten men du måste fortfarande lägga till alla kurser för den särskilda behörigheten om du väljer dom. Ett annat yrke inom samma område är apotekstekniker. ... För det yrket är utbildningen och behörighetskraven annorlunda.

Vad är skillnaden mellan apotekare och receptarie?

Den största yrkesgruppen på apotek förutom farmaceuter är apotekstekniker. ... Apotekstekniker arbetar i huvudsak med att ge råd om receptfria läkemedel och övriga varor. Både apoteksteknikerna och farmaceuterna har kunskap att avgöra när kunden ska hänvisas till vården och när det räcker med egenvård.

Kan man bli apotekare om man går samhäll?

För att bli apotekare är det en utbildning på 5 år på universitetet/högskolan. Behörighetskraven är grundläggande behörighet samt matematik 4, kemi 2, biologi 2 och fysik 2. Du får den behörigheten på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap. Tyvärr inte på någon annan inriktning.

Kan man jobba på apotek utan utbildning?

Ingen speciell utbildning krävs för att bli apoteksassistent, du kan bli upplärd på arbetsplatsen. För att få anställning som apoteksassistent ställs ofta krav på gymnasiekompetens. Du ska helst ha läst Vård- och omsorgsprogrammet eller på Naturvetenskapsprogrammet eller motsvarande utbildning från vuxenutbildningen.

Relaterade inlägg: