Vad kan man använda som gödsel?

Innehållsförteckning

Vad kan man använda som gödsel?

Vad kan man använda som gödsel?

Komposterat kogödsel passar rotfrukter, bladgrönsaker och dill som inte behöver lika mycket kväve som exempelvis kål och squash. Det går även att odla pumpa och squash i jord som gödslats med kogödsel men har du även hönsgödsel att lägga i jorden så kan det ge lite extra skjuts.

När gödsla kogödsel?

Kogödsel kan användas till alla växter i trädgården, den blandas ner i jorden som jordförbättring eller läggs på ytan som en mulch. ... I äldre planteringar och rabatter myllas gödseln grunt ner i jorden med en kratta. Den bästa tiden att tillföra Kogödseln är på våren. Då kommer näringen växterna bäst till godo.

Vad kan man gödsla med hönsgödsel?

Gödseln sprids ut på jorden, blandas ner i jordblandningar eller löses i vatten för gödselvattning. Hönsgödseln är pelleterad. Det gör att gödseln är lätt att hantera och sprida samt att den löser sig snabbt. Hönsgödseln bör myllas ner i jorden eller spridas före regn eller bevattning för att förhindra kväveförlust.

När ska man gödsla grönsakslandet?

Genom att grundgödsla på våren utnyttjas växtnäringen bäst. Då finns näringen i jorden när växterna behöver den och risken att den ska läcka till åar och sjöar är liten. När jorden reder sig kan den bearbetas och grundgödslas utan att strukturen förstörs. Gödseln ska bara myllas ner i jorden på våren.

När ska man gödsla med hönsgödsel?

Bästa tiden för gödsling är strax före knoppsprickning. Gräsmattan: Sprid ca 2 dl per kvm när gräset börjar grönska på våren. Vid behov kan man ge fler givor under växtsäsongen.

Relaterade inlägg: