Vad skördar bonden på hösten?

Innehållsförteckning

Vad skördar bonden på hösten?

Vad skördar bonden på hösten?

Många grödor växer tillräckligt snabbt för att man ska få ut mer än en skörd per år. En fördel med den senare skörden är att det generellt sett är blåsigare och kallare på hösten. Detta leder till att färre skadedjur förstör skörden. ... Bland storbönder är de mest populära grödorna höstvete, höstraps rågvete och höstkorn.

När ska man kultivera?

– En körning med roundup följt av en kultivering före sådd, ger ett bra resultat, säger Benny Jensen. På jordar med manganbrist kan direktsådd också var att föredra då jorden då blir mer packad och risken för manganbrist minskar. Ett annat sätt är att välta en gång på hösten även om man sått med återpackning.

Vad odlas på åkern på hösten?

höstsäd. sockerbetor, fodersocker‑ eller foderbetor, morötter, rödbetor och andra liknande rotväxter. fleråriga frukt‑ och bärodlingar. energiskog.

Vad sås på hösten?

Med höstsådd kan du skörda grönsaker som sallat och tidiga morötter ännu tidigare än vanligt. Detsamma gäller gräslök, persilja och flera andra kryddväxter. Att höstså ettåriga sommarblommor som vallmo, ringblomma och förgätmigej är mycket enkelt. De sköter sig själva.

Relaterade inlägg: