Hur mycket tjänar en chefsjurist?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en chefsjurist?

Hur mycket tjänar en chefsjurist?

I topp på juristernas lönelista (som innehåller chefsbefattningar) ligger titeln ”lagman” med en lön på 94 950 kronor. Därefter följer ”chefsrådman” med 87 900 kronor och ”chefsjurist” med 85 000 kronor.

Vad kan man jobba som jurist?

Det finns många karriärvägar för jurister. Knappt fyra av tio av de yrkesverksamma juristerna arbetar med vad som traditionellt benämns som juridiskt arbete, det vill säga som domare, åklagare, advokat, företags- förvaltnings- eller organisationsjurist.

Vad krävs för att bli en advokat?

Svar: För att bli advokat ska du först genomgå cirka fem års juridisk utbildning och ta juristexamen vid universitet. Därefter krävs minst tre års praktisk kvalificerad juridisk verksamhet, antingen genom tjänstgöring som biträdande jurist vid en advokatbyrå eller vid en egen juridisk byrå.

Vilken typ av advokat tjänar mest?

Deras medianlön ligger på 50.040 kronor med en övre kvartil på 65.000 kronor. Men it-akademiker och jurister ligger inte långt efter....Ruta: It-akademiker får bäst ingångslön.
Rekommendera ingångslönMedian ingångslön
Jurist32.40030.000
Kommunikatör29.30028.000
Personalvetare32.80030.000
Samhällsvetare33.40029.000

Vad kan man jobba som affärsjurist?

En affärsjurist fungerar ofta som en rådgivare i större eller mindre affärstransaktioner, det kan t. ex gälla vid försäljning av företag. Affärsjurister kan också vara rättegångsombud i kommersiella tvister i domstol. Dessutom kan en affärsjurist också arbeta med skatterådgivning och utlandsetableringar.

Är advokat ett bra yrke?

Arbetet som advokat innebär allt som oftast bra pengar, vilket de flesta känner till. Den höga lönen fungerar även som ett incitament, givetvis, och är delvis en anledning till att så många söker sig till yrket – trots den långa och tuffa utbildningen. Intellektuellt stimulerande. Juridiken är i ständig förändring.

Relaterade inlägg: