Hur mycket tjänar en data analytiker?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en data analytiker?

Hur mycket tjänar en data analytiker?

49 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en data scientist?

Marknadslön för Data scientist Marknadslönen 2021 för data scientist ligger mellan 45 000 och 70 000 kronor per månad. Arbetar med avancerad analys där stora mängder av ostrukturerad data och information tolkas och omvandlas till affärsnytta.

Hur blir man Dataanalytiker?

Du får generella kunskaper och färdigheter som behövs hos en dataanalytiker, liksom avancerade kunskaper i datautvinning och data engineering. Du kommer till exempel att lära dig hur du behandlar data för distribuerade och högpresterande datorsystem.

Vad betyder data scientist?

För att göra det krävs starka kunskaper i statistik, matematik och ibland i maskininlärning och kodning. När man säger data scientist brukar man mena någon som arbetar med datavetenskap, det vill säga inklusive big data, algoritmer, data mining och machine learning, något som inte gäller alla dataanalytiker.

Hur mycket tjänar man som datatekniker?

Efter 6-10 år i yrket är medianlönen 44 550 kr och 16-20 år efter examen är medianlönen 51 000 kr. Enligt Sveriges Ingenjörers lönestatistik 2020 var lmedianönen för nyexaminerade privatanställda civilingenjörer inom data och IT 34 500 kr och för högskoleingenjörer 33 000 kr.

Vad gör en data Engineer?

Som Data Engineer filtrerar du fram den data som efterfrågas och som ligger till grund för att kunna fatta rätt beslut. En Data Engineer är bryggan mellan Data Scientist, Data Analyst och resten av IT-funktionen.

Relaterade inlägg: